Gazete Vatan Logo

Marmara hallaç pamuğuna döndü

İstanbul'da sel baskınlarına yol açan sağanak yağışlar, Marmara ve Batı Karadeniz de büyük hasar yarattı. Fırtına ve şiddetli yağış sonrası birçok ilimiz deprem vurmuşa döndü

İstanbul'da sel baskınlarına yol açan sağanak yağışlar, Marmara ve Batı Karadeniz de büyük hasar yarattı. Fırtına ve şiddetli yağış sonrası birçok ilimiz deprem vurmuşa döndü. Zonguldak'ta önceki akşam başlayan ve 3 saat süren sağanak yağmur nedeniyle şehir merkezinde hayat felç oldu. Meteoroloji yetkilileri metrekareye 55 kilogram yağmur düştüğünü açıkladı. Üzülmez Deresi'nin taşması sonucu ikinci Makas mevkiinde köprü yapım inşaatında çalışan 5 işçi mahsur kaldı. İşçiler sel sularının çekilmesinin ardından, itfaiyenin yaklaşık yarım saat süren bir operasyonuyla kurtarıldı. Ormanda ağaç kesimi yapan 2 işçi ise sel sularına kapılarak kayboldu.

Zarar 1.5 trilyon TL
Bartın'da da önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve 2.5 saat süren sağanak yağmurda 50'ye yakın işyeri su altında kalırken, Inkumu Beldesi'nde otomobiliyle sürüklenen iki kişi vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Ayrıca, park halindeki 6 araç sel sularında sürüklendi. Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, kentte yaklaşık 1.5 trilyon zarar olduğunu belirterek hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Önceki gün yüzlerce ev ve işyerini su basan, yollar ulaşıma kapanan Kocaeli ve Sakarya bölgelerinde dün tam tersi bir hava yaşandı. Ancak Sakarya'dan geçen Melen çayının kabararak taşması sonucu, ilçeye bağlı 3 mahalle ile 2 köyde birçok ev su altında kaldı.

Bartın
Otomobiller toprağa gömüldü
Bartın'ın tatil beldesi İnkumu, önceki gece etkili olan sağanak yağıştan büyük zarar gördü. Çok sayıda ev ve işyerini su basarken meydana gelen heyelan nedeniyle bazı araçlar toprak altında kaldı. Beldenin elektrik ve su şebekesi hasar gördü. İnkumu sahili ve sokakları, sel sularının sürüklediği çamur ve taşlarla doldu. Otomobillerini sulardan çıkarmaya çalışırken sele kapılan 2 kişi de vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Sakarya
Sel nedeniyle kapalıyız
Önceki gün sular altında kalan Sakarya Devlet Hastanesi'nde bulunan poliklinik ve bazı servisler kullanılamaz hale geldi. Hastanenin zemin katında bulunan poliklinikler çamur ve su yüzünden dün hizmet veremezken, yaklaşık 600 milyar lira değerindeki tomografi ve röntgen cihazlarında da büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Muayeneye gelen hastalar temizlik çalışmaları nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Deprem değil fırtına
Sakarya'da etkisini sürdüren şiddetli yağışlardan etkilenen Hendek İlçesi'nde yağan yağmurla oluşan sel suları, ilçe merkezi ve köylerde yolları tahrip etti. Bir ara ceviz büyüklüğünde dolu da yağınca bazı evlerin ve araçların camları kırıldı. Fırtınayla birlikte devam eden yağış sırasında ilçe merkezindeki Yenimahalle Rasimpaşa Camii'nin minaresi yıkıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmadı.

Zonguldak
Sel suları baba-oğulu yuttu
Zonguldak'ta sağanak yağmurda, önceki gün ormanda ağaç kesimi yapan işçilerden Tacettin Deniz ve felçli babası Veli Deniz sel sularına kapılarak kayboldu. 80 yaşındaki Veli Deniz'in cesedi dere içinde kuma gömülü olarak bulundu. Tacettin Deniz'i arama çalışmaları ise sürüyor. Tacettin Deniz'in ailesi çalışmaları kaygıyla izliyor.

Bursa
Uludağ'ın taşları merkeze düştü
Bursa'da yağış sebebiyle Uludağ'ın eteklerinden gelen büyük taşlar yollara düşerek şehirde trafiği olumsuz etkiledi. Vatandaşlar taşlar ve bez parçaları nedeniyle tıkanan rögar kapaklarını açmaya çalışırken, kent merkezinde 50 civarında ev ve işyerini su bastı. Sele kapılan bir seyyar tatlıcı ile onu kurtarmaya çalışan ev kadını sulardan güçlükle çıkarıldı.

Haberin Devamı