Gazete Vatan Logo

Marmara'da hamsi bolluğu

Marmara'da hamsi bolluğu

Av yasağının kalkmasıyla soluğu denizde alan balıkçılar, tezgahlarını doldurmaya başladı. Marmara Denizi'nde avlanmaya çıkan balıkçılar, bol miktarda hamsi, palamut ve sardalyeyle dönünce fiyatlar da düştü.

Av yasağının kalkmasıyla soluğu Marmara Denizi'nde alan balıkçılar, denizden bol miktarda hamsi, palamut ve sardalye ile döndü. Bu durum, balık fiyatlarının ve hamsinin bir hafta öncesine kıyasla yarı fiyatına düşmesine neden oldu. Hamsinin kilosu 20 liradan 10 liraya kadar düştü.

Birkaç gün öncesine kadar İstanbul'da balıkçı tezgahlarında 20 TL'ye satılan hamsi, av yasağının kalkmasıyla ve yaşanan akınla birlikte 10 liraya kadar düştü. Büyük balıkçı teknelerince bol miktarda avlanan tonlarca iri hamsiye vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Fiyatların düşmesiyle hamsi dar gelirli vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı. İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı, av sezonunun açıldığı ilk günden en fazla ilginin hamsiye yöneldiğini söyledi.

“BALIK BOLLUĞUNUN BAYRAMI YAŞANIYOR”

2015 yılı av mevsimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul'un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Tesisleri Sahibi Kenan Balcı, "Kurban Bayramı yakın. Bu bayramda en güzel bayramı dolu dolu bir şekilde balıkçılarımızın yaşayacağını düşünüyorum. Çünkü balıkçılar, bu yıl av sezonunun başlamasına denk gelmesi nedeniyle hem 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı hem de Kurban Bayramı'nı hem de balık bolluğunun bayramını yaşıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"HAMSİ FAKİR GIDASI DEĞİL FİKİR GIDASIDIR"

Balıkçıların 4,5 aydan bu yana bugünleri beklediğini söyleyen Balcı, "Yeni av sezonunun başlangıcı umduğumuz gibi oldu. Bol miktarda çıkan hamsi, vatandaşın yüzünü güldürdü. Fiyat yarıya düştü. Dün 20 lirayken bugün 10 liraya düştü. Taze taze tüketimin önü açıldı. Benim her zaman bir sözüm var; 'Hamsi fakir gıdası değil, fikir gıdasıdır' diye. Yine bir fikir verecek olursam; herkes hamsiyi taze taze yesin ve yiyebileceği kadar alsın. Dolaplarda stok yapmaya gerek yok, çünkü hamsi tükenmeyecek" şeklinde konuştu.

Balıkçı Kenan Balcı, "Hamsi; gözlere, cilde ve zekaya yararlı olan hamsi adeta ilaç gibi. Hem çocuklarımız hem de bizler için son derece yararlı olan hamsi aynı zamanda anne sütünden sonra dokuları onaran tek besin maddesi" diye konuştu.

Haberin Devamı