Gazete Vatan Logo

Marmara'da deprem!

Çanakkale'de meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem İzmir'den de hissedildi

Marmara'da deprem!

Çanakkale'de saat 08.33'de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Marmara ve Ege Bölgesi, merkez üssü Gökçeada olan Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki depremle sallandı. Can kaybı ve yaralan kimsenin olmadığı deprem ve devam eden artçı şoklar halkın paniğe kapılmasına neden oldu.
Marmarada deprem
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üssünün Gökçeada’nın Kaleköy köyü olarak saptadığı 5.3’lük deprem saat 08.33’te yerin 9.8 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Bu depremin öncesinde saat 07.10’da 2.3, saat 07.38’de 2.2, saat 08.32’de 3.3 büyüklüğünde depremler kaydedildi.

Ardından gelen 5.3’lük deprem, Çanakkale ve çevresinde şiddetli olmak üzere Kocaeli’den İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Gökçeada ve Çanakkale’de halk paniğe kapılıp korkuyla sokaklara fırlarken, İstanbul ve Tekirdağ’da da kısa süreli panik yaşandı. Yine merkez üssü Kaleköy olan saat 08.42’de 3.6, saat 08.53’te 3.1, saat 08.57’de 2.2’lik artçı şoklar kaydedildi.

İlk belirlemelere göre can kaybı ve yaralanan olmadığı depremde, Kaleköy ve Gökçeada’da bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştu, evlerdeki eşya devrildi.

SARSINTILAR DEVAM ETTİ

Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde saat 08.57’daki 2.2 büyüklüğündeki depremin ardından saat 09.38’e kadar büyüklükleri 1.6 ile 4.0 arasında değişen 10 artçı sarsıntı daha meydana geldi. Bunlardan 4.0 büyüklüğündeki deprem saat 09.28’de Gökçeada Tepeköy merkezli oldu.

BELEDİYE BAŞKANI:ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİK

Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay "Şu anda deprem yüzeyde olduğu için oldukça fazla hissedildi. İlçe genelinde kontrol yaptırdık. İlk belirlemelere göre herhangi bir hasar yok. Panik havası yavaş yavaş dağılıyor" dedi.

OLUMSUZ İHBAR YOK

AFAD, Çanakkale Gökçeada’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin herhangi bir olumsuz ihbar gelmediğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada saat 08.33’de merkez üssü Çanakkale ili Gökçeada ilçesi Kaleköy mevkii olan 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği anımsatıldı. Depremin civar illerde hissedildiği belirtilen açıklamada, Çanakkale İl AFAD, İl Jandarma ve ilçe emniyeti ile yapılan görüşmelerde şu an itibariyle herhangi bir olumsuz ihbara rastlanılmadığı belirtildi.

DEPREM DEV KAYAYI YUVARLADI

Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde bu sabah meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde, sarsıntının etkisiyle Kuzu Limanı Kaşkaval Burnu Mevkisi’ndeki tepeden yaklaşık 20 ton ağırlığındaki bir kaya parçasının, deniz kenarına yuvarlandığı ortaya çıktı.

Gökçeada’da balıkçılık yapan 64 yaşındaki Esat Oruç, deprem anında bölgeye yakın noktadaki evinde otururken, kayalıkların bulunduğu tepeden beyaz bir toz bulutunun yükseldiğini fark etti. Oruç, depremin ilk şokunu üzerinden attıktan sonra toz bulutunu gördüğü yere gittiğinde yaklaşık 20 ton ağırlığındaki bir kaya parçasının sarsıntının etkisiyle bulunduğu yerden yuvarlanarak 100 metre aşağıya deniz kenarına düştüğünü gördü. Üzeri sarı, kırmızı ve mavi renklerle boyalı olan dev kaya parçasının adanın sembolü olduğunu belirten Oruç, "Kaya parçası aşağıya yuvarlanırken büyük bir toz bulutu ve gürültü koptu. Önce ne olduğunu anlayamadım. Sonra depremle bağlantılı olduğunu düşündüm. Allah’tan denizin bu tarafına doğru yuvarlanmış. Diğer tarafa yuvarlansa balıkçı teknelerinin üzerine düşerdi" dedi.

Haberin Devamı