Gazete Vatan Logo

Markette satılan sahte rakıdan 3 kişi öldü!

İzmir’de göz kararması, baş ağrısı gibi şikayetlerle hastanelere başvuran ve sahte rakıdan zehirlendikleri anlaşılan 10 kişiden 7’si de tedavi altına alındı. Sahte rakıların bir marketten satın alındığı ortaya çıktı...

Markette satılan sahte rakıdan 3 kişi öldü!

İzmir’de geçen pazartesi gecesi Ali Ulutürk (49), Alem Pena Çandar (73) ve Ömer Akgün Yüngeliş (59) adlı üç vatandaş, rahatsızlanınca İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Göz kararması, baş ve mide ağrısı şikayetleri bulunan ve baygınlık geçiren bu kişilerden Ali Ulutürk ve Alem Pena Çandar aynı geceyapılan müdahaleye rağmen öldü. Ömer Akgün Yüngeliş ise önceki gece yarısı yaşamını yitirdi. Dün de gün içerisinde yedi kişi daha sahte alkollü içki zehirlenmesi belirtileriyle aynı hastanelere başvurdu. Yapılan tahlillerde hem hayatını kaybedenlerin, hem de tedavisi sürenlerin sahte alkollü içki nedeniyle zehirlendiği ortaya çıktı.

Marketçi çift gözaltında

Üst üste yaşanan ölüm olayları ve zehirlenmeler üzerine polis soruşturma başlattı. Zehirlenenlerin içtikleri sahte rakıyı Betonyol semtinde, Şükrü Saraçoğlu Caddesi’ndeki Bombay Market’ten satın aldıklarını belirlendi. 1.5 yıl önce açıldığı belirtilen marketin sahibi olan H.G. ve eşi H.G. dün sabah gözaltına alındı. Markette yapılan aramada yarım litrelik 8 pet şişe içerisinde toplam 4 litre sahte rakı ele geçirildi. Sahte rakıyı sattıkları tespit edilince gözaltına alınan market sahibi H.G. ile eşi H.G.’nin (yanda) emniyetteki sorguları sürüyor. Marketçi çiftin komşuları ve arkadaşları ise onların böyle bir olay içerisinde olamayacaklarını, kendilerinin de oradan rakı alıp içtiklerin söyledi.

Haberin Devamı

‘Herkes biliyor ve herkes bilerek içiyor’

Sahte rakıdan hayatını kaybedenlerden Ömer Akgün Yüngeliş’in ev arkadaşı Mehmet Yılmaz Durgun, “Burada herkes bilir bu sahte rakıları. Herkes içer. Çünkü bandrollü olanlar çok pahalı. 50’lik sahte rakı 10 TL’ye satılıyor. Bandrollüsü 50 TL. Hani eskiden sigaraları tezgah altında satarlardı ya. Şimdi de rakı aynen o şekilde satılıyor. Ben yine içerim. Çünkü günde 50 TL kazanıyorum. Bir rakı alıp içemem. Ama böyle içebilirim. 4 yıldır bu bölgede, sahte rakı alıp içiyorum” dedi. Mehmet Yılmaz Durgun, ayrıca sahte rakının, içildiği zamana ağzını ’keçe gibi’ yaptığını da ifade etti

Haberin Devamı



250 litre sahte rakı ele geçti

İZMİR İkiçeşmelik semtinde imalathane olarak kullanılan bir işyerine yapılan baskında 250 litre sahte rakı ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Betonyol semtinde sahte rakı satılan Bombay Market’ten sonra İkiçeşmelik semtindeki bir markette de sahte alkollü içki ele geçirildi. Sahte içkileri üretip dağıttığı sanılan bir kişiyi daha arayan İzmir polisinin sahte içkiyle ilgili soruşturması çok yönlü olarak sürdürülüyor.



‘Ben az içtim’

Sahte rakı satışı yapılan marketin yakınında kasaplık yapan ve hastanede tedavisi süren Fuat Göksu (51), “İki gün önce arkadaşımın getirdiği rakıyı işyerimin yanındaki boş dükkanda birlikte içtik. Ondan sonra ben gözlerimde kararma, baş ağrısı ve mide ağrısı hissettim. Soğuk algınlığı düşüncesiyle hastaneye geldim. Alkolden zehirlendiğim söylendi. Ancak ben rakıyı az içtiğim için sağlık durumum daha iyi. Arkadaşım daha çok içti, onun durumu daha kritik” dedi. Zehirlenenlerden Özkan Yaman da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Özkan Yaman’ın oğlu Doğukan Yaman, “Babam yalnız yaşıyordu. Komşuları evde baygın bulmuşlar. Hastaneye getirdiklerinde alkolden zehirlendiği ortaya çıkmış. Sağlık durumunun kritik olduğu söylendi” dedi.

Haberin Devamı