Gazete Vatan Logo

Marketlerde satılan tavuklarda ölümcül virüs

İngiltere'de süpermarketlerde satılan her 10 tavuktan 6'sının potansiyel olarak ölümcül virüs taşıdığı belirtildi.

Gıda uzmanları, ölümcül virüsün yılda 500 bin kişinin sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, 100 kişinin de yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Konuyla ilgili araştırmayı yürüten yetkililerin, ölümcül virüs taşıyan tavukları satan süpermarketlerin listesini önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.

TAVUĞU YIKAMADAN PİŞİRMEK GEREKİYOR

Geçtiğimiz yaz çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamanın gıda zehirlenmesi riskini arttırdığı uyarısında bulunan İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) uzmanları, tavuğun yıkanması esnasında etrafa sıçrayan sulardan ellere, mutfak tezgâhına, pişirme kaplarına kampilobakter bakterisi bulaştığını vurguluyor.

KADINLARDA DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRIYOR

Belirtilerin genellikle kontamine olmuş yiyeceklerin tüketiminden iki üç gün sonra ortaya çıktığını ifade eden sağlık uzmanları, enfeksiyonun iritable bağırsak sendromları, ishal, mide krampları ve mide bulantıları, ateş ve halsizlik olarak ortaya çıktığını belirtiyor.

Uzmanlar ayrıca en büyük risk grubunda hamile kadınlar, çocuklar, ileri yaştaki yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kanser hastalarının yer aldığını ifade ediyor.

Ampilobakter, İngiltere'de gıda zehirlenmesine sebep olan bakterilerin başında geliyor.

Haberin Devamı