Gazete Vatan Logo

Markalı konut ‘Evre’sine hızlı geçti!

Nisan ayından bu yana zam yapılmadı

Gedizler Grup, ilk markalı konut projesi Ev’re’de yüzde 30 satışı yakalarken, inşaat çalışmalarına da hız verdi. Projede Nisan ayından bu yana fiyatlara zam yapılmadı.

OPEL, Chevrolet, Toyota ve Ford gibi markaların Türkiye’de bayiliğini yapan Gedizler Grup, ilk markalı konut projesi Ev’re’de önemli bir satış başarısına ulaştı. Nisan ayında lansmanını yaptıkları Sancaktepe’deki Ev’re projesinde yüzde 30 satışı yakalayan Gedizler, inşaat çalışmalarına da hız verdi. Gedizler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Gediz, Ev’re’nin inşaatında planladıklarından 4 ay daha önde olduklarını belirterek, bu hızda devam ederlerse erken teslimin olabileceğini söyledi.

2005’ten beri bekliyor

Gedizler Grup’un 1995 yılından bu yana inşaat yaptığını ancak markalı konut sektörüne adım atmak için beklediklerini ifade eden Reşit Gediz, şunları söyledi: “Mersin’de büyük çaplı siteler inşa ettik. İstanbul’da da kendi arsalarımızda ticari ve sanayi projeleri geliştirdik. Yani, inşaat sektöründe tecrübe sahibiyiz. Ancak, markalı konut üretmek için 2005 yılından bu yana bekliyoruz. Aradığımız ölçekte bir arsa bulamadık. Sancaktepe’deki arsayı bulunca da projemize başladık.”

408 daire var

Gediz, Ev’re projesinin 55 bin metrekare arazide gerçekleştirildiğini belirterek, “İki etaptan oluşacak projeye, toplam 250 milyon lira yatırım yapacağız. İlk etapta, 408 dairemiz bulunacak. Ocak ayında kaba inşatı bitirmeyi planlıyoruz. Şu anda inşaatımızda 280 kişi çalışıyor. İnşaat çalışmamız hızla ilerliyor” dedi.

Fiyatlara zam yok

Gediz, şu anda metrekare fiyatlarının 2 bin 800 - 3 bin lira seviyesinde olduğunu belirterek, lansmandan bu yana fiyatlara zam yapmadıklarını ifade etti.

Şehir hastanesine komşu

REŞİT Gediz, projenin önemli bir lokasyonda olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Sancaktepe ve çevresi yükselen bir gelişim trendine sahip. Bölgedeki Üsküdar-Sancaktepe metro çalışması, 3. köprünün tüm bağlantı yollarının Sancaktepe’den geçecek olması ve 4 bin 100 yataklı şehir hastanesinin Sancaktepe’de kurulması, bölgenin önemini her geçen gün arttırıyor. Bizim projemiz de şehir hastanesine komşu olacak.”

Aidat masraflarını azalttı

REŞİT Gediz, müşterilerin aidat konusuna çok önem verdiğini söyledi. Aidatı artıracak masraflardan uzak durduklarını kaydeden Gediz, “Aidatlar metrekare başına 1.5-2 lira olabilir. Yönetimi de site sakinlerine bırakacağız. Projede yer alan kafenin gelirlerini de aidatların düşmesi için yönetime bırakacağız” dedi.

Ağaçlar projeye şekil verdi

PROJENİN arsasında yer alan 40 yıllık ağaçları koruduklarını söyleyen Reşit Gediz, “55 bin metrekarelik arsanın yüzde 90’lık bölümünü yeşil alan olarak ayırdık. Arsanın üzerinde geçmişi 40 yıla dayanan 150 adet fıstık çamı bulunuyordu. Bir tanesini bile kesmedik. İnşaat projemizi ağaçlara göre konumlandırdık” diye konuştu.

Haberin Devamı