Gazete Vatan Logo

Markafoni geri Dönüyor

Select, 30 Haziran’da kapanan Markafoni’yi, 15 milyon dolara satın aldı. İngiliz Select’i zor durumdayken 250 mağazalık bir zincir haline getiren Mahiroğlu, şimdi de Markofoni’yi ayağa kaldırmayı hedefliyor

Markafoni  geri Dönüyor

Geçtiğimiz 30 Haziran’da faaliyetlerini durduran, Türkiye’nin ilk moda e-ticaret sitesi Markafoni, geri dönüyor. İngiltere’deki Türk moda şirketi Select, Markafoni için Güney Afrika merkezli Naspers Grup ile el sıkıştı.

Select Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, “Markafoni gibi Türkiye’den çıkmış büyük bir markanın yok olmasına göz yumamazdık. Biz yıllar önce zordaki Select’i alıp küllerinden yeniden doğmasını sağladık. Bugün 250 mağazayla İngiltere’nin en güçlü markalarından biri yaptık. Şimdi Markafoni ile çok daha büyük bir başarı öyküsünü ülkemizde yazmak için hazırlık yapıyoruz. Satın alma ve 3 yıl sürmesini öngördüğümüz yeni yatırımlar için toplam

15 milyon dolar bütçe ayırdık. Ayrıca diğer uyum çalışmaları için de 15 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz. Biz orta vadede Markafoni’yi bugün 31 milyar TL olan e-ticaret pazarının zirvesine taşımayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Çözümü biliyoruz

Markafoni’nin doğru zamanda pazarda yerini aldığını ve iyi bir hikâyesinin olduğunu hatırlatan Mahiroğlu, bununla birlikte değişimlere ayak uyduramamasının markaya kan kaybettirdiğini vurguladı. İngiltere’de Select örneğinde olduğu gibi Markafoni’yi de kısa zamanda ayağa kaldıracaklarını anlatan Mahiroğlu şöyle devam etti: “Markafoni özelinde sorunun nereden kaynaklandığını ve çözümün ne olduğunu biliyoruz.”

Haberin Devamı