Gazete Vatan Logo

Marina’da jet ihale

Özelleştirmesi yılan hikayesine dönen Kalamış-Fenerbahçe marinalarında imar planı değişikliği onaylanır onaylanmaz ihaleye çıkıldı. Son teklif verme tarihi 15 Şubat olarak belirlendi

Marina’da jet ihale

2011 yılında özelleştirme kapsamına alınan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı hakkında yeni bir karara varıldı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği onaylandı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, daha önceki kararını “İstanbul’un Kadıköy ilçesi Zühtüpaşa Mahallesi Kalamış-Fener Caddesi mevkisinde sınırları belirtilen 122 bin 648 metrekare yüz ölçümlü dolgu alanı ve 355 bin 859 metrekare yüzölçümlü deniz yüzeyi (iki yat limanı) olmak üzere toplam 478 bin 507 metrekare yüzölçümlü, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanın özelleştirme kapsam ve programına alınması” şeklinde yeniden düzenledi.

Otopark yeraltına

Yeni kararla özelleştirilen alan 42 bin 833 metrekare arttırılmış oldu. ÖYK tarafından onaylanan plana göre “yüzen iskele” olarak belirtilen dolgu alanlarına inşaat yapılmayacak fakat limana otopark hariç 15 bin metrekare inşaat alanı yapılabilecek. Bu kararın çıkmasından 10 gün sonra da 36 yıllık işletme ihalesine çıkıldı.

Haberin Devamı

Söz konusu plan değişikliğine Kadıköy Belediyesi uzun süredir itiraz ediyor. Bu kez de yine acele davranıldığını iddia eden Kadıköy Belediyesi mevcut takvime de itiraz edileceğini duyurdu.

Belediyeden itiraz geldi

Kadıköy Belediyesi’ne göre sadece “yüzen iskele” alanlarının emsale dahil alanlardan çıkarılıp özelleştirilen alan metrekaresinin arttırıldığı yeni plan askıya çıkmadığı için resmi olarak kesinleşmiş niteliği taşımıyor. Bu yüzden de Kadıköy Belediyesi, özelleştirme kararına ve ihale kararına itiraz edeceğini duyurdu.