Gazete Vatan Logo
Magazin Marilyn Monroe ile kavuşuyor!

Marilyn Monroe ile kavuşuyor!

Tüm dünyada erkeklere yönelik yayın yapan Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner vefat etti. Hefner, vasiyetinde yazdığı gibi derginin ilk kapak yıldızı olan Marilyn Monroe’nun mezarının yanına gömülecek

Marilyn Monroe ile kavuşuyor!

1953 yılında erkek dergisi Playboy’u kuran Hugh Hefner, önceki gün Los Angeles, Holmby Hills’deki evinde hayata gözlerini yumdu. Playboy şirketinden yapılan açıklamada Hefner’in doğal nedenlerle yaşamını yitirdiği duyuruldu. Hefner’in mezarı, Playboy’un ilk kapak yıldızı olan Marilyn Monroe’nun mezarının yanında yer alacak.

Hugh Hefner’in oğlu ve Playboy Enterprises’ın ortağı Cooper Hefner, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Babam, medyanın ve kültürümüzün öncüsü, sosyal ve kültürel hareketlerimizin arkasındaki bir ses olarak, özel ve etkileyici bir hayat yaşadı. Özgür konuşma, sivil haklar ve cinsel özgürlükleri savundu. Tarihin en tanınmış ve en kalıcı oyuncusu olan Playboy markasının merkezinde, yeni bir yaşam tarzı ve ahlak anlayışı söz konusuydu.”

Eşine miras yok

Daha önce 2 kez evlilik yapan Hugh Hefner, 2012 yılında manken Crystal Harris (31) ile nikah masasına oturmuştu. İlk iki evliliğinden dört çocuğu bulunan Playboy kurucusunun son eşi Crystal Harris’e servetinden hiçbir mal varlığı bırakmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kadınlarla dolu bir hayat

Hefner’in, kendi cebindeki 600 dolar ve annesinden aldığı 1000 dolar ile evinin mutfağında hazırlayarak yayınlamaya başladığı Playboy, yıllar içinde dünya çapında en fazla satan erkek dergisi haline gelmiş, zirveye ulaştığı dönemde ayda 7 milyon kopya satar olmuştu. Hefner’in, dergiye poz veren modeller de dahil olmak üzere bini aşkın kadınla birlikte olduğu söyleniyor.

Orduda görev aldı

1926’da Chicago’da dünyaya gelen Hugh Hefner, İkinci Dünya Savaşı’nda ABD ordusunda görev yaptı ve Illinois Üniversitesi’nden mezun oldu. Aralık 1953’te Playboy dergisini başlatmadan önce Esquire için metin yazarlığı yaptı. Yarattığı Playboy markasının cinselliğe ‘ilerici’ yaklaşımı tartışmalara neden olsa da çılgınca satmayı sürdürdü. Bugün dergi 20’den fazla ülkede yayınlanmaya devam ediyor. Playboy Enterprises markalı ürünlerin yıllık getirisi 1 milyar doların üzerinde. Bu getiri Playboy’un ilk yıllarında yıllık 200 bin, 1970’lerde ise 7 milyondan fazlaydı.

Haberin Devamı