Gazete Vatan Logo

Maria Kılıçlıoğlu KÜSAG!da!

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi,2016-2017 Sanat Sezonunun üçüncü sergisindeheykeltıraş Maria Kılıçlıoğlu’nun eserlerini ağırlıyor

Maria Kılıçlıoğlu KÜSAG!da!

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), 2016-2017 sanat sezonunun üçüncüsergisinde,heykeltıraş Maria Kılıçlıoğlu Baraz’ın eserlerini ağırlıyor.30 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 15.00’daİstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy yerleşkesinde gerçekleştirilecek açılış kokteyli ile sanatseverlerle buluşacak olan“Maria Kılıçlıoğlu”heykel sergisi, 21Aralık’a kadar açık kalacak.

Sergide, 1990’lı yılların başından itibaren eserleriyle Türk heykel sanatında ayrıcalıklı bir yere sahip olan sanatçının masalsı, mitolojik anlatıma sahip insan ve hayvan figürleri ve fantastik figürlerden oluşan 17 bronz heykelinin yer alacağı bir seçki sunulacak.

Türk heykelinin “bronzun diliyle konuşan” özgün sanatçısı

Maria Kılıçlıoğlu 1958 yılında Sofya’ da doğdu. Ünlü bir heykeltraşın kızı olan sanatçı 1978- 1985 yılları arasında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Tekstil eğitimi görmüştür. 1988 yılından bugüne Türkiye’de bronz döküm ve resim çalışmalarını bir arada yürütmektedir. Maria Kılıçlıoğlu 50’nin üzerinde kişisel sergi düzenledi ve çok sayıda karma sergiye katıldı. Almanya’da büyük ilgi görmüş ve eserleri İtalya, Fransa, Japonya ve Amerika’da birçok koleksiyona alınmıştır. Döküm yöntemini başlangıcından sonuna dek balmumu tekniğiyle uygulamasından dolayı, Maria Kılıçlıoğlu’nun heykelleri eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Sanatçının 1993 yılında yapmış olduğu bronz Atatürk büstü TC. Sofya Büyükelçiliği’ne hediye edilmiştir.

Haberin Devamı