Gazete Vatan Logo

Mare-Cerablus hattında gereken yapılacak!

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Türkiye sınırındaki 90 kilometrelik hatta IŞİD ve YPG’ye karşı Türkiye’nin üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Mare-Cerablus hattında gereken yapılacak!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 65’inci Hükümet’e bir isim koymak gerekirse bu ismin ’reform ve atılım hükümeti’ olacağını belirten Kurtulmuş, yeni hükümetin önceliklerini ‘terörün bitirilmesi, ‘terörün sona erdirilmesi’, yeni anayasa ve yeni yürütme sistemi’ olarak sıraladı.

Harekat planlaması

Türkiye’nin ABD’ye ’Cerablus harekatı’ teklif etmesiyle ilgili soru üzerine Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Harekatın detaylarını paylaşamayız ama öncelikli olarak maalesef Suriye’de sahada her gün yeni bir oyun tabiri caizse oyun içinde oyun farklı şekillerde uygulanmakta ve maalesef bu oyunların önemli bir kısmı da Türkiye’yi rahatsız eden bir noktaya gelmektedir. Kilis’e atılan roketleri görüyorsunuz. PYD benzeri birtakım terör örgütlerinin faaliyetlerini nasıl geliştirdiğini görüyorsunuz. Türkiye kendi sınırlarının korunmasını, kendi toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunmasını birinci önceliği olarak kabul etmektedir. Bunun için baştan beri ifade ettiğimiz gibi özellikle Mare-Cerablus hattı da Türkiye’ye karşı saldırıların korunabilmesi için hayati bir hat olarak belirlenmiştir. Bu hattın korunması, bu hatta Türkiye’ye karşı doğrudan hedef alan birtakım terör örgütlerinin hareketli olmamasını sağlamak için Türkiye üzerine ne düşüyorsa bunu yapmakta kararlıdır. Bu anlamda da Mare-Cerablus hattı içerisinde IŞİD’in ve diğer terör örgütlerinin durdurulması da Türkiye’nin önceliklerinden biridir.”

Haberin Devamı

AB’de vize mesaisi

Kurtulmuş, önümüzdeki AB Bakanı Ömer Çelik, önümüzdeki günlerde Brüksel’e giderek, vize serbestisiyle ilgili ilave görüşmelerde bulunacağını açıkladı.