Gazete Vatan Logo

Mardin’de çatışma: 7 terörist öldürüldü

Mardin’in Savur ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 7 PKK’lı terörist öldürüldü.

Mardin’de çatışma: 7 terörist öldürüldü

Mardin’in Savur ilçesi Elmabahçe köyü Uluçak mezrasına bugün sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda öldürülen 7 teröristten birinin kimliği belirlendi. Teröristin, Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Pınarbaşı köyü nüfusuna kayıtlı 1993 doğumlu “Çektar” kod adlı Yusuf Kılınç olduğu tespit edildi. Teröristin, 6 Nisan 2016’da, Bismil ilçesi Tepe Mahallesi’nde otomobilindeyken teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit edilen Uzman Jandarma Çavuş Muhammed Sait Çelik olayının planlayıcısı olduğu öğrenildi. Teröristin ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker’in annesinin mezarına 10 Eylül 2016’da el yapımı patlayıcı tuzaklanması olayının faili olduğu bildirildi.

10 Eylül 2016’da, Kurban Bayramı öncesi Bismil Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Tepe Mezarlığı civarında icra edilen arama faaliyeti sonucunda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in annesi ve ağabeyinin kabirlerinin yakın çevresindeki 5 ayrı noktada 400 kilogram el yapımı patlayıcı bulunmuştu. Mehdi Eker, olayın ardından yaptığı açıklamada “Ben her bayram kesintisiz olarak arife günü oraya ziyarete giderim, yarın da gidecektim, Hain bir plan” demişti.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Soylu: Öldürülen teröristlerden biri İranlı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu operasyonla ilgili yaptığı açıklamada "Evlatlarımız, 7 teröristi daha Mardin Savur'da etkisiz hale getirdi. Allah hepsinden razı olsun çocuklarımızın. Bir evladımız hafif yaralı, onun dışında başka bir şeyimiz yok. (Teröristlerden) Birisi bu Viranşehir patlamasının, son patlamanın koordinasyonunu yapan, oranın bölge sorumlusu, ötekisi yine Savur'un bölge sorumlusu, ötekisi Bismil'in bölge sorumlusu, ötekisi eylem sorumlusu, bunlardan bir tanesi de büyük ihtimalle İranlı. Geçen gün de bir İranlı daha aldık. Yani nasıl bir süreç içerisinden geçtiğimizi ve 7 tanesini orada bizim evlatlarımız etkisiz hale getirdiler. Şunu söylemek istiyorum; buna devam edeceğiz ve bu kararlılıkla beraber devam edeceğiz." dedi.

Mardin Valiliği: Öldürülenlerin 4'ü bölge sorumlusu

Haberin Devamı

Mardin'in merkez Artuklu ile Savur ilçesi sınırlarında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda aralarında biri üst düzey yönetici olmak üzere 7 PKK'lının etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi. Mardin Valiliği, güvenlik güçleri tarafından Artuklu ve Savur ilçesi sınırlarında düzenlenen operasyona ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bornova 2'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nce 9 Nisan 2017 Pazar günü icra edilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı Özel Birlik Operasyonu'nda ilimizde ve ülkemizde bir çok eyleme karışan ve aralarında Savur Bölge Sorumlusu, Gap - Urfa Bölge Sorumlusu, Artuklu Sorumlusu ve Bismil Bölge Sorumlusunun da bulunduğu 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensupları ile birlikte 2 adet M-16 piyade tüfeği, 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 10 adet el bombası ve 1 adet telsiz ele geçirilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir"denildi.

Haberin Devamı