Gazete Vatan Logo

Mardin Belediyesinde kayyum gerginliği

Mardin Belediyesinde kayyum gerginliği

İÇİŞLERİ Bakanlığınca Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün görevden alınıp yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın kayyum olarak atanmasının ardından, bu sabah belediye binası önünde güvenlik önlemi alan polis ile bazı belediye görevlileri arasında gerginlik yaşandı. 2 kişi gözaltına alınırken, belediye binası önünde ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı'nın Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak görevlendirmesinin ardından, sabah erken saatlerden itibaren belediye binası önünde ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat timlerinin de aralarında bulunduğu güvenlik güçleri, Büyükşehir Belediyesi önünü bariyerlerle kapattı. Belediye binası girişlerinde kimlik kontrolü yapan polis giriş-çıkışlara kontrollü olarak izin verirken, çalışanların binanın bahçesine girmesine izin verdi.

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANI İLE 1 KİŞİ GÖZALTINDA

Binalarda polisin bomba araması sürerken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan ile birlikte belediye bahçesinde toplanan yaklaşık 50 belediye çalışanı, sık sık slogan atarak kayyum kararını protesto etti. Grup içerisinde taşkınlık çıkaran Bilgi İşlem Daire Başkanı Bayram Kayık ile adı öğrenilemeyen 1 kişi görevli polise mukavemetten gözaltına alınırken, polisin Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki incelemeleri sürüyor. Bu arada büyükşehir belediyesinin Web sitesinin yayını da durduruldu.

Haberin Devamı