Gazete Vatan Logo

Mardan Palace’ın satışı iptal

Borçları nedeniyle icra yoluyla satılan Mardan Palace otelinin ihalesi feshedildi. Halk Bankası otel için 325 milyon 50 bin lira, villalar için 35 milyon lira vermişti

Mardan Palace’ın satışı iptal

MARDAN Palace Oteli’nin borçları nedeniyle Halk Bankası’na icra yoluyla satıldığı ihalenin feshine ilişkin 5. İcra Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava sonucunda satış ihalesi feshedildi. Mardan Palace Oteli Genel Müdürü Çetin Pehlivan, Türk turizminin büyük sorunlarla boğuştuğu 2016 yılında Mardan Palace olarak kriz içinde kriz yönetmek durumunda kaldıklarını belirtti.

Pehlivan, verdikleri bu mücadele sonucunda Antalya 5. İcra Hukuk Mahkemesi’nin yaklaşık

1 yıldır görülen satış ihalesinin iptali için davayı lehlerine sonuçlandırarak Mardan Palace Oteli için satış ihalesini feshettiğini vurguladı. Borçların işletme özvarlığının yüzde 7’si oranında olduğuna dikkati çeken Pehlivan, bundan sonraki süreçte bankalara olan borçları ödemek için karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çözümler bulma yoluna gideceklerini işaret etti.

Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından 2009’da yaptırılan Mardan Palace, 2 Aralık 2015’te satılmıştı. Otel binası 650 milyon lira, içindeki villalar için 69 milyon 750 bin lira muhammen bedelle icradan satışa çıkarılan oteli, Halk Bankası otel binası için 325 milyon 50 bin lira, villalar için 35 milyon lira teklif vererek satın almıştı.

Haberin Devamı