Gazete Vatan Logo

Maratonda ilk durak Hindistan

Erdoğan mayıs ayında çok yoğun bir diplomasi trafiğine girerek dünya liderleriyle görüşecek. Hindistan’ın ardından Çin’e gidecek olan Erdoğan oradan direkt ABD’ye uçacak...

Maratonda ilk durak Hindistan

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 3 Mayıs’ta Soçi şehrinde bir araya geleceğini bildirdi. Peskov, RIA-Novosti ajansına yaptığı açıklamada, Soçi’deki görüşmede Erdoğan ve Putin’in Suriye’deki durumu değerlendireceklerini belirtti.

Peskov, görüşmeye ilişkin başka detay vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin son olarak 10 Mart’ta Moskova’da düzenlenen Türkiye-Rusya Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında bir araya gelmişti.

30 Nisan’da Hindistan’da

Gelecek ay yoğun bir diplomasi trafiğine girecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli zirvelere katılacak, dünya liderleriyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak 30 Nisan’da başlayacak “Türkiye-Hindistan İş Forumu”na katılacak. Hindistan’daki ikili görüşmelerde, terörizmle mücadele, ekonomik ve ticari iş birliğinin artırılması, FETÖ’nün Hindistan’daki yapılanması gibi konular ele alınacak. Erdoğan, Çin’in başkenti Pekin’de 14-15 Mayıs’ta düzenlenecek “Kuşak ve Yol” forumuna katılacak. Söz konusu zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Putin, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Endonezya Devlet Başkanı Jokovi Widodo’nun da aralarında bulunduğu 28 ülke lideri katılacak. Erdoğan, Çin ziyaretinin hemen sonrasında 16-17 Mayıs’ta ABD Başkanı Trump ile bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Kritik NATO toplantısı

Son olarak Erdoğan, 25 Mayıs’ta Brüksel’de yeni NATO karargahının açılışı dolayısıyla yapılacak liderler zirvesine katılacak. Zirve, göreve gelmeden önce NATO’ya “eskimiş” diyen ve ittifakın Avrupalı müttefiklerinin savunma harcamalarını artırmasını isteyen ABD Başkanı Donald Trump ile diğer liderlerin bir araya geleceği ilk uluslararası toplantı özelliği de taşıyor. Liderlerin gündeminde, terörle mücadelenin yanı sıra savunma harcamalarının artırılması büyük bir yere sahip olacak. Erdoğan’ın zirve sırasında bazı liderlerle ikili görüşmelerde bulunması da bekleniyor.