Gazete Vatan Logo
Magazin Maraş 'Babamın Sesi'nden dinlenecek

Maraş 'Babamın Sesi'nden dinlenecek

'Maraş olayları'nı anlatacak filme, isteyen 10 dolar verecek isteyen 5 bin dolar...

'İki Dil Bir Bavul' ekibi, yeni filmleri 'Babamın Sesi' için herkesi katkıda bulunmaya davet ediyor. Gerçek bir hikayeden yola çıkıp 'Maraş olayları'nı anlatacak filme, isteyen 10 dolar verecek isteyen 5 bin dolar...

'Babamın Sesi' gür çıkacak

‘İki Dil Bir Bavul’ filmini yapan ekip, bir ailenin ses kayıtları üzerinden Maraş olayları ve sonrasında yaşananlara ışık tutan yeni projeleri ‘Babamın Sesi’ için internet üzerinden bir destek kampanyası başlattı. 10 dolardan 5 bin dolara kadar yapacağınız bağışlarla yeni filmin yapım sürecine siz de çeşitli düzeylerde katılabileceksiniz.

10 dolarlık destekte bulunanlar filmin galasına davet edilecek ve film jeneriğinde adlarına teşekkür edilecek. 50, 100, 250, 1000 ve 5000 dolar gibi değişik düzeylerde katkıda bulunanlara filmin posteri, tişörtü, DVD seti, set ziyareti gibi hediyeler verilecek.

Bir ailenin ses arşivi

‘Babamın Sesi’ de, ‘İki Dil Bir Bavul’ gibi gerçek bir hikayeden uyarlama; filmin ortak yönetmeni olan Zeynel Doğan’ın ailesinin hikayesini anlatıyor. Maraş olayları üzerine Elbistan’a göç etmek zorunda kalan ailenin ve onların kişisel ses arşivinin üzerinden, 1979-2009 yılları arasında yaşananlar perdeye yansıyor. Türkiye’nin güncel politik gündemi de fonda yer alıyor. Filmin çekimlerine mayıs ortasında Elbistan ve Diyarbakır’da başlanacak ve dört hafta sürecek.

Filmin ana karakterleri gerçek kişiler olacak. Zeynel Doğan, annesi Asiye Doğan, eşi Gülizar Doğan kendi hayatlarıyla filmde yer alacak. Görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen’in üstlendiği filmin bir diğer oyuncu ise Fatih Gençkal.

Filmi Zeynel Doğan’la birlikte yöneten Orhan Eskiköy projeyi şöyle özetliyor: “Bu filmde, Kürt sorununa bir ailenin başına gelenler üzerinden bakarak, herkesin empati kurabileceği bir hikaye anlatmayı amaçlıyoruz.”
Bir ailenin hayata ve birbirine tutunma çabası ile her bireyin kendi kişisel tarihini geleceğe aktarma isteğinin filmin önemli sacayaklarını oluşturduğunu söyleyen Eskiköy, “Göç etme, gurbette yaşama, çift dilli olma, azınlık olma gibi kültürel çatışma yaratan ve bir türlü içinden çıkamadığımız konularda anlaşılır, insanın aklına ve vicdanına dokunan, inandırıcı bir film yapma niyetindeyiz” diyor. ‘Babamın Sesi’, İstanbul Film Festivali’ndeki Köprüde Buluşmalar’da en iyi proje seçilmişti.

Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan’ın, ‘İki Dil Bir Bavul’ adlı kurmaca belgeseli de Türkiye’deki Kürtçe eğitim sorununu ortaya seriyordu.

Kampanya hakkında bilgi almak ve kampanyaya katılmak için Türkçe ‘http://www.perisanfilm.com/bs/indigogo.php’ adresine, İngilizce için ise ‘http://www.indiegogo.com/Voice-of-my-father-Babamin-Sesi’ adresine girilebilir.

Haberin Devamı