Gazete Vatan Logo
Magazin Maral Büyüksaraç: Kadına şiddet ulusal bir sorun

Maral Büyüksaraç: Kadına şiddet ulusal bir sorun

Türkiye'nin konuştuğu Faint Sound belgeselinde Özgecan Aslan'ı sektörün yeni yüzü Maral Büyüksaraç canlandırdı. Heyecanlı, gözleri parlayan, genç jenerasyonun yetenekli aklı başında oyuncularından Büyüksaraç; Geleceğin başrolleri yeni nesil oyuncuları arasında yer alıyor.

Maral Büyüksaraç: Kadına şiddet ulusal bir sorun

'Bazen bu projede yer aldığım için çığlık atasım geliyor' diyor. Herkesin merak ettiği Özgecan Aslan'ı canlandırmanın nasıl bir duygu olduğunu, genç yaşında ileriye dönük hayallerini ve kadına şiddetle ilgili görüşlerini; aslında Maral Büyüksaraç ile ilgili herşeyi konuştuk.

Türkiye Özgecan Aslan ile ağladı. Türkiye aylarca bu şiddeti konuştu. Özgecan toplumda şiddete uğrayan kadınların sesi oldu. Ses tonunuz bile titriyor. Küçücük yaşında Maral Büyüksaraç bu rolde oynarken neler hissetti? Sette neler yaşandı?

-Kadına şiddet ulusal bir sorun.Beni senaryoda en çok etkileyen Hatice Aslan'ın okuduğu metinde 'Özgecan Türkiye'nin en iyi psikoloğu olmak istiyordu,galiba oldu 'sözleri çok etkiledi.Ve Hatice Aslan'la bir araya gelir gelmez bana sarılarak küçücük kalbin bunu nasıl taşıdı dedi.Uzun uzun konuştuk.Bütün ekip bana çok yardımcı oldu.Bizim amacımız da Özgecan yasasının onaylanması.Erkan Can hep bu tasarının önemi anlatıyor bize.Mecliste bu konunun gündeme gelmesini istiyoruz.Çekimler psikolog desteğiyle çekildi.Erdem abi bana çok yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Sete psikolog getirilmesi çok konuşulmuştu. Nasıl, ne gibi katkıları oluyor size?

-Role girmem konusunda yardımcı oluyor.Set aralarında hep konuşuyoruz.Bilmediğim çok şeyi öğrendim.

Maral Büyüksaraç kimdir? Bize kendisini anlatsa neler söyler?

-Annem Almanya kökenli.Annesi Alman.Babası Türk.Babam Türk.Babamla Isviçre'de tanışmışlar.Ben Isviçre'de doğdum.3 yaşındayken Türkiye’ye gelmişiz. 20 yaşında bir ablam, 2 yaşında bir erkek kardeşim var.

Yaşıtın birçok oyuncu var, takip ediyor musun onları?

-Çok yetenekli arkadaşlarım var.Faint Sound'la birlikte çalıştığımız Erkan (Can) abi genç oyunculara destek olmamız gerek der hep.Onu çok seviyorum.Bu projede onunla birlikte oynayacağımı duyunca çok mutlu oldum.Çünkü bazen çok takıldığım zamanlar oldu.Ama o bana bir hoca gibi davrandı.Sette hep babam gibiydi.

Nasıl geçti çekimler? Usta oyuncularla beraber çalışmak nasıldı?

-Erkan abiyi izledim hep,sette ekip mekanı kamerayı hazırladığında sigara bile içse söndürüp hemen devam edelim der.Saat kaç olursa olsun iş ile ilgili her konuda titiz ve dikkatlidir.Gözleriyle oynuyor.Masmavi bir dünyası var.Hayran hayran izledim onu.Ama repliklerimi hiç unutmadım,birşey olursa uyarırım babacım üzülme sonra dedi.Ama çok dikkatliydim ekipten Tayfun diye bir arkadaşımız vardı kameramandı ama saçlarımı diyaloglarımı yani benimle ilgili her konuda prenses gibi benimle ilgilendi.Ama hiç hata yapmadım Erkan abi ufak bir uyarı bile yapmadı.

Haberin Devamı

EKRANLARIN YENİ YÜZÜ MARAL BÜYÜKSARAÇ

Ses tonunuz çok ince ve karşımda çok güçlü ama çok hassas gencecik bir kız var.Yeni nesilde umut vaaden oyuncularımızdansınız

-Röportaj için çok heyecanlıyım.Ben çok heyecanlı ve mesleğini çok seven biriyim.Çok çalışıyorum.Okuldan ve setten hiç bir şey yapmama fırsat kalmıyor.Tabi son dönemlerde kadına şiddeti konuşuyoruz hep biraz etkilendik galiba ekip olarak,böyle bir olaya denk gelsem direk ağlarım.

Çok arıyorlardır sizi şimdi. Özgecan'ın ailesiyle konuştunuz mu siz hiç?

Haberin Devamı

-Ekip konuştu izin alındı.Ama ben Mehmet Aslan'ı aradım.Ben canlandırdım diye.Bize izin verdikleri için minnettarız.

İlk bebek bezi reklamında yer aldınız sonra çocuk tiyatrosunda çıktınız. Bizimkiler adlı bir sinema filminde ve bir kaç reklam filmi. Şerif Gören'le çalıştınız şimdi Faint Sound.

-Erol Günaydın'la çocuk tiyatrosunda yer aldım.Benim yaşımda çocuklar vardı.Sonra çok değerli hocalarla çalışma fırsatı yakaladım.Şerif Gören'e beni Meral Okay önerdi.Çok arayan çok soran bir çocuktum.Şimdi de mesela Erkan abiye soruyorum hep.Ama Ali Poyrazoğlu tiyatro da bırak güzel olmayı iyi oyuncu olmak için çırpın demişti bana.Hocalarımın sözünden çıkmam.

Hayallerinden bahseder misin biraz?

-Tiyatro da yer aldım ama büyük bir müzikalde yer almak istiyorum.İtalya'da sinema filminde yer almak istiyorum ve derslerim çok iyi çalışmayı bırakmıyorum o yüzden yüzde yüz burslu yurtdışında bir üniversite kazanmak hayalim.

Babanız Mete Büyüksaraç'ın maddi durumu iyi neden burslu?

-Şuana kadar piyano çalabilmemi,oyunculuk kamera önü Ve kamera arkası derslerine katılabilmemi buna borçluyum.Hayallerimin peşinden gitmeme izin verdiler.Ama eğitim hayatında burslu okul kazanabilmek çok önemli. Kendi kazandıklarımı ailem değerlendiriyor.Üniversite için biriktiyoruz.Harçlıklarımı kendi biriktirebildiğim için mutluyum.

Haberin Devamı

Yeni nesilde oyuncular eğitimlerine ağırlık veriyorlar. Bu arada sizi Türkan Şoray'ın gençliğine benzetiyorlar

-Gözlerinle oynuyorsun diyorlar bana.Şu ana kadar saçlarımı bir kere boyanmasına izin verdim oda işim için gerekiyor diye.Makyaj yapmıyorum sette çok az izin veriyorum bu konuda yönetmenler zaten böyle oyuncuları daha çok tercih ediyorlar.Doğal hallerimden ötürü benzettiklerini düşünüyorum çünkü Şoray sinemasında çok doğal davranıyor.

Yeni bir proje var mı yolda görüşmeler başladı mı?

-Bir sinema filmi için görüşmeler başlatıldı.Ama tabi annem ve babamla birlikte karar alıyoruz.Ama çok etkileyici bir senaryosu var.