Gazete Vatan Logo

Mar Yapı’nın projesine Philippe Starck imzası

Mar Yapı, Basın Ekspres yolunda hayata geçecek projesine G-YOO Inspired by Starck adını verdi. Tasarımcı Philippe Starck’la tanıtılan proje 200 milyon TL’ye mal olacak

Miami, Londra, Berlin, St. Petersburg, New York, Moskova, Paris, Buenos Aires, Hong Kong Münih ve Toronto gibi dünyanın en önemli metropollerinde imzası bulunan Yoo markasını G projesiyle bir araya getiren Mar Yapı, Basın Ekspres yolunda hayata geçecek projesine G-YOO Inspired by Starck adını verdi. Dünyanın en ünlü tasarımcıları arasında yer alan Philippe Starck’ın imzasıyla tanıtılan projenin yatırım bedeli 200 milyon TL.

Kuzeye bakan daire yok

Toplam 17.226 metrekare üzerinde yükselecek olan G-YOO Inspired by Starck tamamlandığında 95 bin metrekare alana sahip olacak. Güneşli’deki proje 47 metrekareden 113 metrekareye kadar farklı konutları barındıracak. Metrekare fiyatları ise 4 bin 500 TL’den başlayacak. Proje tasarımını Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ın yaptığı G-YOO Inspired by Starck, üçgen tasarımı sayesinde gün ışığını daha fazla alabiliyor. Yine üçgen tasarımının ve projenin konumunun getirdiği bir başka önemli detay da, kuzey cepheye direkt bakan dairesinin olmaması. Kulelerin tüm ortak alanları ile satılabilir birimlerin tüm iç mimari tasarımları Philippe Starck ve tasarım ekibi tarafından yapıldı. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, ön talep başvurularıyla ilk satış hedeflerini şimdiden geçtiklerini söyledi. Özkök, “Yoo projelerinin bazen 3 saat ya da bir kaç gün gibi hızlı sürelerde tükenmeleri ile ilgili rekorları bulunuyor. Bunlara bir yenisi İstanbul’da Mar Yapı ortaklığı ile gerçekleştirilen G-YOO Inspired by Starck projesi eklenecek” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’deki en büyük projem

Philippe Starck, “Türkiye’deki en büyük projem için çok heyecanlıyım. Bu yıl 15’inci yaşını kutlayan Yoo markasının da en iddialı projesi olacak” dedi. Ünlü tasarımcı Starck; bu tür projelere ‘dikey köy’ adını verdiğini, insanların ev konforundan uzaklaşmadan spa’dan kütüphaneye ihtiyaçlarını giderebileceğini anlattı. Starck, bu tür projelerle ‘demokratik tasarım’ ile kalitenin tabana yayıldığını da sözlerine ekledi.