Gazete Vatan Logo

Manzara eşliğinde lezzet ve müzik keyfi

Bebek’te yeni açılan Kulis, her hafta değişen müzik programı ve eşsiz manzarasıyla öne çıkıyor. Mekanın mönüleri de her ay yenileniyor

Manzara eşliğinde lezzet ve müzik keyfi

Hem Bebek’in hem de İstanbul’un eğlence hayatına yepyeni bir soluk getiren Kulis, geçtiğimiz Aralık’ta kapılarını açan nezih bir mekan. Misafirlerine haftanın beş günü ‘kaliteli canlı müzik’ dinleme imkanı sunan Kulis, Cevdet Paşa Caddesi üzerinde yer alıyor. Mekanın açılma fikri, sanatçıların tiyatroda oyuna hazırlanırken ya da konsere çıkmadan önce dinlendiği, kendilerini en rahat hissettikleri yerin kulis olmasından doğmuş. Mekanın temellerini atan isimler ise tanıdık simalar; müzisyen ve eğitmen kimliğiyle tanınan Buket Doran, yıllarca birçok isimle müzik sektörünün mutfağında unutulmaz işlere imza atan Yeşim Doran Taş ve başarılı organizasyonlarıyla tanınan Berti Palambo’nun da içinde olduğu Tektekçi’nin kurucuları. Kulis, nefis manzarası, lezzetli mönü ve kaliteli müzikleriyle öne çıkıyor.

Türkiye’nin en iyi müzisyenleri sahne alıyor

Sunduğu lezzetlerin yanında sahnesinde caz ile rock arasında yüksek nitelikli bir çizgi tutturan Kulis’in her ay değişen programı gelen müşterilere müzikal bir şölen yaşatıyor. Kulis Sahne’de Türkiye’nin en iyi müzisyenlerini ve onlara eşlik eden sanatçı dostlarını da görmek mümkün. Seçilen müzikler ise geniş bir repertuvarın ürünü. Rock, caz, pop, R&B gibi. Yani farklı türlerden hoşlanan dinleyiciler için oldukça iyi bir alternatif sunuluyor. Özge Fışkın, Ece Göksu&Neşet Ruacan, Kargo, Sarp, Güvenç Dağüstün, Four In The Pocket ve Banu Güven gelen müşterilerin kulaklarının pasını atan sanatçılar...

Haberin Devamı

Mekanın ikinci katında bulunan Kulis Teras’ı da es geçmemek gerek. Gündüz saatlerinde de hizmet veren Kulis Teras’ta ünlü DJ’lerin performansları ortamı epey hareketlendiriyor. DJ Çağlan Tekil, DJ Meejay, DJ Barış Alazraki, DJ Nikki Wild, DJ Levent Gökçen Şen performans sergileyen isimlerden sadece birkaçı... Ayrıca Kulis Teras, rahat bir ortamda keyifle kahvesini yudumlamak, bir şeyler atıştırmak isteyenler için gündüz saatlerinde de hizmet veriyor.

Leziz kokteyller ve atıştırmalıklar bir arada

Kulis Bebek, kokteylleriyle de bir hayli iddialı, hatta Kulis’in kendine özgü iki özel kokteyli de var. Ambrosia ve Gold Mary’yi sadece Kulis’te tadabilirsiniz. Okay Güney’in hazırladığı Ambrosia kokteylinde Smirnoff Green Apple, Green Chartreuse ve yeşil elma suyu bulunuyor. Serhat İleri’nin hazırladığı Gold Mary ise Smirnoff Vanillia, Martini rosso, portakal suyu, lime, vanilya ve frambuaz karışımından oluşuyor.

Haberin Devamı

Bunların haricinde MOC Kahve’nin eşsiz lezzetleri, lounge kısmında kendi üretimi olan atıştırmalıkları da damak zevkinize hitap edecek türden. Ayrıca Avrupa’nın son trendlerinden Neo-Bistro’yu da yakında denemeyi düşünüyorlar.

‘Tapas’ severlere müjde!

Çok sevilen İspanyol lezzetlerinden tapas, gerek sunumu gerek lezzetiye Kulis’in bu ay için hazırladığı fiks mönüyle servis edilecek. Limonlu-kremalı pazı, navarra mantar (beyaz bademli mantar kavurması), salmorejo (füme etli ve domatesli tartar), fardeles (kuzu ciğeri köftesi), dana flanes, safranlı deniz tarağı gibi farklı lezzetteki 15 tapas ev yapımı sangria ile fiks menü olarak servis ediliyor. Yiyeceklerin ağırlıkta olduğu mönüler ise ilerleyen zamanda müşterilere sunulacak.

Haberin Devamı