Gazete Vatan Logo

Manisalı doçent yılın öğretim üyesi seçildi!

MANİSALI bilim adamı Doç. Dr. Emin Çivi, görev yaptığı Kanada’daki üniversitede yılın öğretim üyesi seçildi.

Kanada’nın Saint John kentindeki University Of New Brunswick’de (Yeni Brunswick Üniversitesi) 6 yıldır öğretim üyesi olarak çalışan Doç. Dr. Emin Çivi’nin başarısı, memleketi Gördes’te büyük sevinç yarattı. University Of New Brunswick tarafından 1973 yılından beri dağıtılan Allan Stuart Ödülü’ne bu yıl Doç. Dr. Emin Çivi layık görüldü. Üniversite öğretim üyeleri açısından büyük bir onur ve itibar olarak kabul edilen ödül, verimlilik ve bilimsel etkinlik ölçütleri dikkate alınarak veriliyor. Doç. Dr. Emin Çivi’ye plaketi ve para ödülü düzenlenen törenle verildi.

1970 Yılında Manisa’nın Gördes İlçesi’nde doğan Doç. Dr. Çivi, ilk ve orta öğretimini ilçede tamamladı. Ardından Gökçeada Öğretmen Okulu’ndan mezun olan Emin Çivi, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde tamamladı. Aynı üniversitede Uluslararası İşletmecilik dalında Yüksek Lisans yapan Çivi, Celal Bayar Üniversitesi’nde doktorasını bitirdi.

Üniversitede ders verirken bilimsel çalışmalarıyla dikkat çeken Doç. Dr. Emin Çivi, yurtdışına transfer oldu. Çivi University Of New Brunswick İşletme Bölümü’nde 6 yıldır öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Haberin Devamı