Gazete Vatan Logo

Manisa'da 109 STK 'Evet' için platform oluşturdu

Manisa'daki 109 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, referandumda halkın 'evet' oyu kullanması amacıyla çalışma yapmak için 'Manisa Evet Platformu'nu kurdu.

Manisa'da 109 STK 'Evet' için platform oluşturdu

Aralarında sendikaların, vakıfların, cemiyet ve kadın örgütlerinin bulunduğu 109 STK, referandum için 'Manisa Evet Platformu'nu oluşturdu. Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen platform temsilcileri, referandumda neden 'Evet' dediklerini açıkladı. Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, açıklamayı yaptı.

Ülkenin bir yol ayrımında olduğunu söyleyen Taydaş, "Ya eski alışkanlıklarımıza teslim olacağız ya da tekrar bir yapılanmayla, enginlere sığmayıp taşacak ruhla ezelden beridir hür yaşayacağız. Allah'tan başka hak tanımamış bu millet tekrar özgür, vesayetsiz bir yönetim şekline geçecek. Zamanın ruhu diye bir şey vardır. Tarih tekerrürden ibaret sözü bir kandırmacadır. Tarih tekerrür etmez. Hatalar tekerrür eder. Eğer siz aynı hataları tekrar ederseniz tekerrür eder. Bu sebepten dolayı bizler Türkiye olarak tekrar aynı hatalara düşmeyeceğiz. Ve tarih tekerrürüne de tekerine de çomak sokacağız" diye konuştu.

Referandumda platform olarak neden 'Evet' dediğini açıklayan Taydaş, "Bir daha 1 dolara vicdanını ve milletini satan ve devletin kodlarını ele geçirmeye çalışan zihinlerin, tekrar buna yeltenmemesi için, devletin kodlarını daha sağlam oluşturmak için 'Evet' diyeceğiz. Sorumsuz bir Cumhurbaşkanı yerine yaptıklarından sorumlu denetlenebilir sorumlu Cumhurbaşkanına 'Evet' diyeceğiz. Anayasayı devlet başkanına fırlatacak şekilden ve halen çıkarıp, daha ağır ve saygı duyulur bir şekle sokmak için 'Evet' diyoruz. Türkiye için prangalarından kurtulma zamanı gelmiştir. Büyük ve güçlü Türkiye için 'Evet' diyoruz. Hiçbir eylem gerekçesinden daha yüce değildir. Bu millet evetin gerekçelerinin ne olduğunu bilecek kabiliyette bir millettir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından platform üyeleri, 'İstikrar ve Huzur İçin Evet' yazılı büyük pankartın arkasından fotoğraf çektirdi.