Gazete Vatan Logo

Manidar zamanlamanın iki kurbanı da çekildi

S&P’nin sürpriz not indirimi, Borsa’daki satışlar ve kurdaki sert hareket, halka arz planı yapan Beymen ve Defacto’yu vurdu. İki şirket halka arzı ertelerken, Şok Marketler Zinciri ve Penta Teknoloji şirketleri ise planlandığı şekilde halka arz sürecine devam edecek.

Manidar zamanlamanın iki kurbanı da çekildi

Yeterli talebin oluşmaması nedeniyle Beymen’den sonra DeFacto da halka arzı ileri bir tarihe aldı. Beymen’in hisselerinin yüzde 100’üne sahip olan Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. KAP’a yaptığı açıklamada Beymen’in halka arzının daha ileri bir tarihte tekrar değerlendirilmek üzere iptal edildiğini duyurdu. Beymen’in ardından bu kez birkaç saat geçmeden DeFacto’dan iptal kararı açıklandı. Böylece 2 perakende firması halka arzı yapamamış oldu.

Beymen’in ardından büyük umutlarla halka arzı beklenen DeFacto’dan yapılan açıklamada, “DeFacto’nun 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen halka arzı, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaların piyasalar üzerindeki etkisi nedeniyle yeterli talebin oluşmaması dikkate alınarak şirket yönetimi ve ortaklarınca daha ileri bir tarihte değerlendirilmek üzere iptal edilmiştir” denildi.

Piyasa değeri 3.4 milyar lira

İş Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde DeFacto’nun halka arzında 3-4 Mayıs tarihlerinde, 12.50-15.00 TL fiyat aralığında talep toplanacaktı. Ek satış dahil yüzde 29.81 hissesi halka arz edilecek işlem kapsamında yaklaşık 68.5 milyon adet hisse yatırımcılara satılacaktı. Belirlenen fiyat aralığı doğrultusunda şirketin piyasa değeri 2.87 milyar ile 3.45 milyar TL arasında hesaplanıyordu. Halka arz edilecek payların yüzde 20’si yerli, yüzde 80’i de yabancı yatırımcılara ayrılmıştı. Payların yüzde 1’i DeFacto yurt içi çalışanlarına, yüzde 9’u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 80’i de yurt dışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmişti.

Haberin Devamı

Penta ve Şok devam ediyor

Bu iki büyük halka arz ileri bir tarihe ertelenirken Yıldız Holding çatısı altındaki iki şirketin halka arz süreci takvime uygun şekilde devam edecek. Türkiye’nin en köklü teknoloji dağıtıcılarından Penta Teknoloji’nin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Penta Teknoloji hem sermaye artırımı hem de ortak satışı yoluyla toplamda 19.764.345 TL (ek satış da dahil olmak üzere 21.345.493 TL) nominal değerli payı, 9.5 TL - 11.4 TL fiyat aralığından halka arz edecek. Ek satışın tamamının gerçekleştirilmesi durumunda Penta’nın halka açıklık oranı yüzde 44.86 olacak. Şirketin 17 Mayıs Perşembe günü Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması hedefleniyor. Gıda perakendeciliği sektörünün gelir bakımından en hızlı büyüyen perakende market zinciri Şok Marketler Ticaret A.Ş de sürece devam edecek. Tamamı sermaye artırımı yöntemiyle gerçekleştirilecek Şok Marketler halka arzında talep toplama tarihleri 8-9 Mayıs olarak belirlendi. Hisse fiyatı aralığı
12 TL-14.40 TL olarak belirlenen halka arzın Türkiye’de son 10 yılın en büyük halka arzlarından biri olması bekleniyor.

Haberin Devamı