Gazete Vatan Logo

Manevi şifa merkezi palavrasıyla cin olmadan çarpmaya kalktılar

Manevi narkoz, online cin çıkarma, kafa hacamatı. Bunlar İstanbul’da açılan ve dün kapatılmasına karar verilen Manevi Şifa Merkezi’nin güya hizmetleri. Bedava değil tabii. Telefonda cin çıkarma 400, çıkmazsa merkeze çağırıp çıkarma için ayrı para. Telefon hattından büyü tespiti ise 200 lira

Manevi şifa merkezi palavrasıyla cin olmadan çarpmaya kalktılar

İstanbul İkitelli’de iki hafta önce açılan Manevi Şifa Merkezi beş katlı binası ve üzerinde yazan metafizik, bioenerji, hacamat (bardak çekme), sülük tedavi, ruhsal terapi yazılarıyla dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk büyü bozma ve musallat tedavi merkezi olan yer, İkitelli’de yer alıyor. Sosyal medyada, özellikle facebook sayfaları üzerinden yapılan paylaşımlarla müşteri çekiyor ve kendi internet kanalları üzerinden yaptıkları yayınlarla uygulamalarını anlatıyorlar. Merkezde 10 kişinin üzerindeki ‘metafizik uzmanı’ büyü bozma, astral seyahat, manuel terapi, akupunktur, iskelet sistemini düzeltme, hacamat (bardak çekme), sülük tedavisi ve manevi ameliyat gibi birçok alanda giydikleri ‘beyaz doktor’ önlükleriyle hizmet veriyor.

Unutkanlığım var diyene kafa hacamatı

Merkezin facebook sayfasında rahatsızlıklarını yazan ve çözümü soran kişilere ise “uzmanlar” seri bir şekilde online cevap veriyor. Mesela baş ağrısı ve unutkanlık çektiğini söyleyen birine, “uzmanlar” hemen kafa hacamatı tedavisini öneriyor. Büyü olma durumundan şüphelendiğinizde ise bakım için “hocalarla” görüşmek isteyip istemediğiniz soruluyor ve isteğinize göre hemen bir randevu veriliyor.

Haberin Devamı

Kabile halindeki cinler

Bilgi almak için aradığınızda ve şikayetlerinizi anlattığınızda santraldeki kişi sizi ilgili uzmanlara yönlendiriyor. İntihara teşebbüs etmiş bir yakınınızın olduğunu söylediğinizde ise size “Cinler yakınınıza kabile şeklinde gelmiş. Bir an önce buraya gelmeniz gerek” cevabını alıyorsunuz. Cin çıkarma tedavisini ise dualar ederek bazen hastanın üzerine Arapça yazdıkları şeylerle yapıyorlar.

Sertifikalı cinciler!

Merkeze gittiğinizde sizi geniş bir bekleme salonu ve bir danışma masası karşılıyor. Hangi rahatsızlık için gittiyseniz danışmadaki kişi sizi “uzman hocanın” (sertifikası olduğu belirtilen kişiler) yanına götürüyor. Beş katlı binada her kat ayrı bir rahatsızlığa ayrılmış ve her ‘hoca’nın kendi özel odası var. Hastalarını kendi odalarında kabul ediyorlar. Biz gittiğimizde hafta içi olması dolayısıyla yoğun bir güne denk gelmiştik. İki odada birden cin çıkarma tedavisi yapılıyordu. Her iki odadan da ayrı ayrı hasta çığlıkları geliyor, hasta yakınları ise endişeli ve meraklı bir şekilde çığlıkların kesilmesi için dua ediyordu.

Haberin Devamı

‘Şeytanla mücadele’

Merkez haftanın her günü 09.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Burasının açılmasının amacını çalışanları, ihtiyacı olan insanların şarlatanlara gitmemesi ve bu işi kalpazanların, cahillerin eline bırakmak istememelerinden dolayı açtıkları şeklinde açıklıyorlar. Manevi Şifa Merkez’inin kurucusu iş adamı Lütfü Bulut “şeytanlarla mücadele” için böyle bir şey yaptıklarını söylüyor. “Psikolojik tedaviye başlanan ve en son artık hastaneye psikolojik tedavi için yatırılan ve 46’lık (deli raporu) raporunun verildiği aşamaya gelen kişiler. Biz bu noktada araya giriyoruz daha fazla geç kalınmadan ve tedaviye başlıyoruz” diyor. Merkezde görevli personeller ise Lütfü Bey’in böyle bir merkezi kendi tedavisinden yola çıkarak açmaya karar verdiğini de söylüyor.

Haberin Devamı

Telefonda büyü 200 cin çıkarma 400

Müşterilerini genelde sosyal medya üzerinden çeken merkeze gitmek isteyenler için önce telefonla uzaktan bakım yapılıyor sonrasında randevu verilerek merkeze çağrılıyor. Ön bakım ücreti merkeze giderseniz 100 lira, telefonda büyü bakımı yaptırırsanız 200 lira ve sıkıntı varsa seans ücreti 400 lira. Bir defada seansta yeterli çözüm sağlanmazsa her seans aynı ücret karşılığında tekrarlanıyor. İskelet sisteminizde bir sorun varsa omurga düzeltme 350, hacamat ise 150 lira. Yeni açılan bir yer olduğu için henüz kredi kartı geçmiyor, nakit çalışıyorlar ama havale yöntemiyle de ödeme yapabiliyorsunuz.

Kapatılıyor

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, bazı basın yayın organlarında yer alan, bir merkezin, “Cin Hastanesi” veya “Manevi Şifa Merkezi” olarak çalıştırıldığı iddiasına ilişkin, “Bu olayda da bize gelen ihbar neticesinde burası, ilçe sağlık müdürlüğünce denetlenerek, kaçak çalıştırıldığı hususu tespit edilmiş ve Küçükçekmece Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kaymakamlık tarafından da bununla ilgili kapatma ve gereğinin emniyetçe yapılması için yazı yazılmış ve kapatma aşamasına gelinmiştir. Herhangi bir izni, ruhsatı olmayan bu yer resmi olarak emniyet teşkilatınca kapatılacak” dedi. Memişoğlu, “Üstelik de bizim dinimiz gibi ulvi bir dini kullanarak, istismar eden insanlara hiç tahammülümüz yok. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tür, sağlık hizmet sunumu standardize edilmemiş veya geleneksel tıp uygulamaları yapılsa da bizden izni olmayan, standardı, ruhsatı olmayan hiçbir uygulamaya izin vermiyoruz.” ifadesini kullandı. Memişoğlu, şunları kaydetti, “Bu olayda da bize gelen ihbar neticesinde bura, ilçe sağlık müdürlüğünce denetlenerek, kaçak çalıştırıldığı hususu tespit edilmiş ve Küçükçekmece Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kaymakamlık tarafından da bununla ilgili kapatma ve gereğinin emniyetçe yapılması için yazı yazılmış ve kapatma aşamasına gelinmiştir. Herhangi bir izni, ruhsatı olmayan bu yer resmi olarak emniyet teşkilatınca kapatılacak. Biz sağlığımızı yolda bulmadık.”

Haberin Devamı