Gazete Vatan Logo

Mamut Art Project, 400 eser ile sanatseverlerle buluşuyor

Bağımsız ve genç sanatçılara işlerini sergileme olanağı sunan Mamut Art Project 6’ncı yılında, Akkök Holding sponsorluğunda, 26 -29 Nisan tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek.

Mamut Art Project, 400 eser ile sanatseverlerle buluşuyor

Mamut bu yıl 50 sanatçının 400 eserini koleksiyonerler, galeri yöneticileri, küratörler ve sanatseverlere buluşturacak. Mamut’ta bu yıl bitkiler temasıyla öne çıkan sanatçılar da yer alıyor. Proje sergisinde Begüm Mütevellioğlu’nun ‘Dirilen Bitkiler’, Sevim Kaya’nın ise ‘Bitki Olmak Nasıldır?’ isimli serileri sergilenecek.

Begüm Mütevellioğlu, artan insan nüfusunu ve kirlenmeyi göz önüne alarak ‘Dirilen Bitkiler’ projesine başladı. Sanatçı, çizimlerinde susuz ve güneşsiz ortamlarda kalsalar dahi hayatta kalan bitkileri konu aldı. Şimdi tanımasak da 2100’lü yıllarda hayatımıza girecek bitkileri doğal ortamlarında çizen Mütevellioğlu, kirlenmeye, gıda israfına ve yetersizliğine dikkat çekiyor.

Kirlenen dünyada ‘Bitki Olmak Nasıldır?’ sorusuna yanıt arayan Sevim Kaya ise doğayı insana sunulan bir lütuf olarak tanımlıyor. Bitkilerin yaşam döngüsünü tuvale taşıyan Kaya eserlerini, “Genelde bitkilerin dramatik davranışlarını pek fark etmeyiz. Çünkü gözümüze çok yavaş görünürler. Ancak zamanı yavaşlatır perspektifi bitkilerin bakış açısına kaydırırsak olaylar görkemli bir hal alır. Bu dönüşüm yerçekiminin etkisiyle yeni bir varoluş çabasıdır” sözleriyle anlatıyor.

Haberin Devamı