Gazete Vatan Logo

Maltepe, Yenikapı ve Sultanahmet Meydanı’nda sabaha kadar gösteri!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri bu yıl da Yenikapı ve Maltepe şehir parkları ile Sultanahmet ve Beyazıt Meydanı’nda yaşanacak... Geleneksel ortaoyunu, konserler, yazlık sinemalardaki film gösterileri büyük ilgi gördü

Maltepe, Yenikapı ve Sultanahmet Meydanı’nda sabaha kadar gösteri!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve kültür etkinlikleriyle ramazanın manevi iklimi, zirveye taşınacak. Ramazan boyunca tasavvuf müziğinden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere kadar onlarca etkinlik, İstanbullularla buluşacak.

İftar menüsüne zam yok

İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde hizmet veren sosyal tesislerde Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla iftar menü fiyatlarına bu yıl zam yapılmadı. İBB Sosyal Tesislerinde ramazan menüleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 35 liraya sunulacak. Beykoz Sahil, Dragos, Gözdağı, Fethipaşa, Çamlıca, Florya, Arnavutköy, Haliç ve tüm sosyal tesislerde ramazanda Osmanlı ve Türk mutfağına has seçkin lezzetler yerini alacak.

Ebru, çini ve tezhip...

İstanbulluların ramazanda yoğun ilgi gösterdiği Sultanahmet Meydanı, bu yıl da Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısına ev sahipliği yapıyor. Sultanahmet Meydanı’nda, unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımı da yapılacak. Ziyaretçiler, ebru, çini, tezhip gibi klasik sanatların inceliklerini sanatkarlarının tatbikiyle görme imkanına sahip olacak.

Haberin Devamı

Konser ve ortaoyunu...

Yenikapı Sahilinde 700 bin metrekare alan üzerine kurulan 1 milyon kişi kapasiteli Yenikapı Sahili ve Etkinlik Alanı, Avrupa Yakasındaki ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Ramazan boyunca her gece 25 bin İstanbullunun buluşacağı Yenikapı Alanı, iftar öncesi ve iftar sonrasında söyleşilerden konserlere, yazlık sinemadan gölge oyunlarına, çocuklara yönelik sahne gösterilerinden orta oyunlarına kadar farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Yenikapı’ya özel çadır mescit

İstanbulluların huzur içinde ibadet edebilmeleri için Yenikapı Sahili’nde özel çadır mescit de kuruldu. Kadın ve erkekler için ayrı olarak oluşturulan çadır mescitlerde yaklaşık 2 bin kişi teravih namazı kılabilecek. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet erişimi, sağlık odası, iletişim noktası, bahçe de alanda yer alacak.

Maltepe’de yazlık sinema

Maltepe Sahili’nde 1 milyon 200 bin metrekare alana kurulan Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi, 2014’ten bu yana ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İftar öncesinde çocuklara yönelik sahne gösterileri, orta oyunu ve tasavvuf musikisi dinletilerine sahne olan Maltepe Alanında iftar sonrasında ise mehteran konserleri, sahne gösterileri ve saray tiyatroları sahne alıyor. Alana kurulan 500 kişilik yazlık sinemada da nostaljik Yeşilçam filmleri gösteriliyor. Teravih sonrası sahura kadar da ekinlik var.

Haberin Devamı

Beyazıt’ta Kitap Fuarı

Beyazıt Meydanı da iftar öncesi, sonrası ve teravih namazı sonrasında tasavvuf müziğinden şiir dinletilerine, sema gösterilerinden geleneksel gösteri sanatlarına kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Çocuklar, gösteri sanatlarının en güzel oyunlarında bir araya gelecek. İBB’nin desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçileriyle bu yıl da Beyazıt’ta buluşacak.

İftarda mobil büfe

7 gün 24 saat hizmet götüren mobil büfeler de ramazan boyunca iftarda evine yetişemeyenlere iftariyelik dağıtacak. Kadıköy, Eminönü ve Bakırköy meydanları ile Şişli Camisi önünde konumlandırılan mobil büfeler, binlerce kişiye iftariyelik dağıtmaya başladı.

Haberin Devamı

Sultanahmet’te 30 bin kişi iftarda buluştu

RAMAZAN’ın ilk iftarında 30 bin İstanbullu, Sultanahmet Meydanı’nda buluştu. İftardan saatler önce gelen yoğun kalabalık, hazırlanan masalara oturarak iftar saatini bekledi. İftar yemeği, 1. Ordu’ya bağlı Hasdal kışlasından getirilen topun Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından ateşlenmesiyle başladı. Mehter takımının da gösteri yaptığı iftarda konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ramazanın ilk akşamında 30 bin kişiyle bu tarihi meydanda buluştuğumuz için çok mutluyuz. Bugün burada dünyanın her yerinden gelen insanlar var” dedi.