Gazete Vatan Logo

Maltepe patlamasının sır perdesi aralanıyor!

Kurye kılığına giren Alican Kurdaş babasının iş yerine bıraktığı bombalı paketi internete bakarak evde kendi hazırlamış.

Maltepe patlamasının sır perdesi aralanıyor!

Alican Kurdaş bombayı Maltepe'deki rezidansın içinde bulunan dairesinde hazırlamış. İnternetten bakarak yaptığı bombanın düzeneği çok basit. Ancak en kuvvetli plastik patlayıcı kullanmış. Polis bu patlayıcıyı nereden bulduğunu araştırıyor.

TEHDİT MESAJI ATMIŞ

2 ay önce baba-oğul para yüzünden tartışmış. Alican Kurdaş babasına 'Seni öldüreceğim" diye mesaj atmış. Osman Kurdaş'ın 10 yıl önce boşandığı ilk eşi Kiraz Gökırmak'tan 2 oğlu var. Alican Kurdaş'ın 20 yaşındaki kardeşi Japonya'da yaşıyor. Onun da babasıyla ilişkileri çok bozuk. Denizciliğe meraklı babası açsın diye da paketi Marina'dan geldi" diyerek çalışanlara teslim etmiş

KELEPÇELEYİP GÖTÜRDÜLER

Makine Mühendisi Osman Kurdaş'ın (56) İstanbul Maltepe'deki şirketine pazartesi günü kendisine kurye süsü vermiş, önü siyah cam kaplı kask takmış biri paket bırakmıştı. Paket açılınca patlamış, Osman Kurdaş'ın sol eli kopmuştu. Paketi getirenin Osman Kurdaş'ın oğlu Alican Kurdaş (29) olduğu tespit edilmişti. Alican Kurdaş, ameliyathane kapısında babasını beklerken kelepçelenerek götürülmüştü.

Haberin Devamı

KADINI EZMİŞ

8 yıl önce İstanbul'da alkollü olarak otomoil kullanırken bir hayat kadınına çarpıp yaralayan Alican Kurdaş'ı babası apar topar Amerika'ya göndermiş. Alican, Amerika'da bilgisayar yazılımı okumuş ama diploma alamamış. 1,5 yıl önce de İstanbul'a dönmüş. İşi yok. Tüm masraflarını babası karşılıyor.

TEKNESİ VAR

Alican Kurdaş, paketi şirkete "Marina'dan" diyerek teslim etmişti. Denizi ve tekneyi çağrıştırması için bombayı tahta kutu içine koymuş, lacivert kurdela ile bağlamış. Amacı paketi babasının açmasını sağlamaktı. Niyetim öyle oldu. İstanbul'da bir marinada duran yelkenli teknesi olan Osman Kurdaş paketi kendisi açtı.

BİR KEZ SORDU

Osman Kurdaş, Kartal Devlet Hastanesi'nde yatıyor. Hayati tehlikesi yok. Ancak paketi üstüne koyarak açtığı sol bacağının kurtarılması için uğraşılıyor. Osman Kurdaş sadece bir kez yakınlarına ' Alican nerede?' diye sordu. Babasının saldırıyı oğlunun yaptığını tahmin ettiği sanılıyor. Patlama ile ilgili konuşmuyor, soru sormuyor. "Ölümden döndüm" demekle yetiniyor. (POSTA)

Haberin Devamı