Gazete Vatan Logo

Maltepe’de Beyoğlu’nu yaşatacak

Maltepe’de ‘Ritim İstanbul’ projesinin ön satışlarını başlatıyor

Dumankaya İnşaat, Maltepe’de Yapı Merkezi ortaklığıyla 32 bin metrekare arazi üzerinde 1.002 daire, 107 cadde mağazası ve 116 ofis ile sosyal alanların bulunduğu ‘Ritim İstanbul’ adında yeni bir projeyi hayata geçirecek. Projenin ön satışlarının bugün başladığını söyleyen Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, “Projede meydan, kafe, restoranlar, süpermarket ve açık yüzme havuzlarının yanı sıra 104 bin metrekarelik Athletic-o Spor Merkezi, cadde mağazaları, sergi, sanat galerisi, konferans ve kültür merkezlerinin de yer alması planlanıyor. Bu özellikleriyle Maltepe’de Beyoğlu gibi yaşayacak ve İstanbul’un ritmini tutacak bir proje gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Projenin ilk fazında 176 daire, 31 mağaza ve 33 ofisin bulunacağını söyleyen Dumankaya, projenin Carrefour Maltepe Park AVM’ye komşu olması, önümüzdeki yıl devreye girecek Kadıköy-Kartal metrosuna yakınlığının en avantajlı yönlerinden biri olacağını kaydetti.

Vadeli satışa % 8 indirim

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya ise projenin ön duyurusunu web aracılığıyla yaptıklarını ve Yapı Merkezi’nin müşteri portföyünün de desteğiyle 7 bin kişiden ön talep geldiğini açıkladı. Müşterilere birer tablet bilgisayar hediye etmeyi planladıklarını kaydeden Dumankaya, “Müşterilerimizle birebir interaktif iletişime geçmenin ara yolunu bulduk. Tablet, müşterilerin hem bizle hem de proje içindeki diğer birimlerle haberleşmesini sağlayacağı gibi müşterilere kiracısını takip etme imkanı da getirecek” dedi.

Projede 643 milyon liralık bir satış hacmi beklediklerini söyleyen Ali Dumankaya, Ocak’ta inşaatına başlanacak projenin ilk fazının Mayıs 2014’te tamamlanacağını ifade etti. Stüdyodan loft dairelere, home-officelerden cadde mağazalarına 1.225 bağımsız bölümden oluşan projenin ilk fazında 36-37 m2’lik stüdyolar 138 bin 920 lira ile 167 bin 440 lira arasında, 60-72 m2’lik 1+1’ler 225 bin 400 ile 301 bin 760 lira, 73-77 m2’lik 1.5 +1’ler 276 bin 920 ile 301 bin 760 lira, 95-111 m2’lik 2+1’ler 346 bin 840 ile 450 bin 800 lira, 156-162 m2’lik 3+1’ler ise 570 bin 400 ile 644 bin 920 lira arasında fiyatlardan satılacak. 3 farklı ödeme planının uygulanacağı projede ilk kez peşin alınan dairelerde olduğu gibi konut kredisiyle alınan daireler için de yüzde 8 indirim yapılacak. Firma bünyesinde 40 aya kadar 0 faiz imkanı da sunulacak.

Alıcılar satış ofislerindeki 3D filmlerle projenin içindeymiş gibi hissedecek

DB Mimarlık, Bünyamin Derman tarafından projelendirilen proje deniz ve Adalar manzaralı olarak tasarlandı. Kartal vapur ve deniz otobüsüne 10 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise 15 dakika uzaklıkta yer alıyor. Satış ofislerinde 3 boyutlu filmlerle müşterilerin projedeki tüm alanları yaşıyormuşçasına deneyimlemesini sağlayacaklarını belirten Ali Dumankaya, “İlk etapta Kartal, Halkalı ve Bahçeşehir’de uygulanacak Dumankaya Showroom Proje Deneyim Merkezi, zaman içinde çoğalacak. Bunun yanı sıra asistan, site ve ev yönetim hizmetleri de sunuyoruz” dedi.

‘İşbirliğimiz başka projelerde de sürebilir’

Arazinin sahibi olan Yapı Merkezi’nin Yönetim Kurulu Murahhas Azası Başar Arıoğlu, Dumankaya İnşaat ile müşteri memnuniyeti ve kalite kavramları örtüştüğü için ortak hareket ettiklerini, işbirliklerinin ileride başka projelerde de sürebileceğini belirtti. Projenin kayalık zemin üzerine oturan 20 katlı binalardan oluşacağını söyleyen Yapı Merkezi Genel Müdürü Uğur Koyunoğlu ise depreme yönelik olarak yapım şirketlerinin bilinçlenmesinin ilk planda önemli olduğunun altını çizerek, “İstanbul aslında geneli itibarıyla 2. veya 3. deprem bölgesi. İstanbul’da 1. deprem bölgesi denilebilecek alanlar sınırlı” dedi.

Konutta Ağaoğlu, ‘karma’da Zorlu’ya gayrimenkul ödülü

Tüm dünyada iş dünyasının yakından takip ettiği ve çeşitli ihtisas alanlarında, küresel ve bölgesel bazda düzenlediği anketlerle başarı ödülleri dağıtan Euromoney Magazine, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün en iyilerini ödüllendirdi. Danışman, Geliştirici, Banka ve Yatırım Yönetimi başlıkları altında toplam 19 kategoride verilen ödüller, dün Euromoney Magazine Genel Müdürü Ed Harding ve Gayrimenkul Direktörü William Powell tarafından sahiplerine takdim edildi. Bu yıl, ‘Danışmanlık’ başlığı altındaki 5 kategoriden Değerleme kategorisinde Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık; Genel, Aracılık/Kiralama ve Pazar Araştırma kategorilerinde Jones Lange Lasalle; Hukuk Danışmanlığı kategorisinde Hergüner Bilgen Özeke ve Vergi Danışmanlığı kategorisinde PWC ödüle layık görüldü.

Banka ödülü Garanti’ye gitti

‘Geliştirici’ başlığında ise ödül alanlar, Konut kategorisinde Ağaoğlu Şirketler Grubu; Genel ve Alışveriş Merkezi/Perakende kategorilerinde Rönesans Gayrimenkul Danışmanlık; En İyi Ofis/Ticari proje kategorisinde Tekfen Emlak Geliştirme, En İyi Otel/Konaklama kategorisinde Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı; Sanayi/Depolama kategorisinde Logiturk ve Karma kategoride Zorlu Gayrimenkul şeklinde sıralandı. Banka başlığı altında, Genel, Kredi Finansmanı, Sermaye Finansmanı, Borçlanma Piyasaları ve Şirket Birleşme/Satın Alma kategorilerinde verilen tüm ödüller Garanti Bankası’nın olurken; Yatırım Yönetimi ödülüne ise Union Investment layık görüldü.

Sarphan Finans Park ödül için ‘kıtalararası’ yarışacak

Sarp Group’un TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle inşa ettiği Sarphan Finans Park projesi, Eylül ayında Londra’da düzenlenen ve birbirinden değerli projelerin yarıştığı ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde ‘En iyi karma kullanım mimarisi’ alanında birincilik ödülünü aldı. Sarphan Finans Park bu ödül ile 12 Aralık’da gerçekleşecek ‘Kıtalararası Gayrimenkul Ödülleri Finali’nde dünyanın en iyi gayrimenkul projesi olmak için yarışacak. Beş yıldızlı yaşam ve konfor sunan Sarphan Finans Park bünyesinde, 54 katlı, kat bahçeli ve her türlü konforu içeren Sarphan Finans Park Rezidans, İstanbul Anadolu Yakası’nın 5 yıldızlı en lüks oteli Sarphan Finans Park Otel ve Türkiye’nin yeni finans merkezine komşu, 5 yıldızlı ofis konforuna sahip Sarphan Finans Park Ofis; ayrıca rezidans, otel ve ofis bloklarının altında sıra dükkanlardan oluşan bir AVM yer alıyor.

Bolluca’daki Gölpark İstanbul’da üçüncü mahallenin temeli atıldı

Kemerburgaz başta olmak üzere Neo Vista, Neo Çarşı, Neo Garden, Neo Park, Neo Studio, Neo Yaşam gibi projeleri hayata geçiren Neo Yapı’nın Bolluca’da inşa ettiği, İstanbul’un kuzeybatısındaki yeni ulaşım ağının içinde 400 dönümlük bir arazide kurulan müstakil, bahçeli ev projesi Gölpark İstanbul Evleri’nde 62 evden oluşan 3. mahalle, ‘Gülümseyen Bahçeler’in temelleri atıldı. İlk mahallesinde yaşamın başladığı, 2. mahallesinin sahiplerini bulduğu proje’nin Gülümseyen Bahçeler mahallesi 3 farklı tipte müstakil bahçeli ev ile 4’lü Sıra Evler’den oluşuyor. Gülümseyen Evler mahallesindeki sınırlı sayıda evin fiyatı temel atma etkinliğine özel avantajlarla 800 bin TL ve 950 bin TL arasında değişiyor. Projenin sosyal tesisinde ise yüzme havuzu, çocuk havuzu, güneşlenme terasları, spor merkezi, sauna, dinlenme alanları, cafe/restoran, tenis kortları, basketbol sahası, çocuk kulübü, toplantı salonu ve keyifli yürüyüş alanları bulunuyor.

Gölpark İstanbul evleri Atatürk Havalimanı’na ve Maslak’a 30 dakika, Göktürk-Kemerburgaz’a 10 dakika, İstinye Park ve Kanyon’a 25 dakika uzaklıkta yer alıyor.

TOKİ depremzedelerin taksitlerini 6 ay durdurdu 4 bin kalıcı konut yapacak

Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından depremzedelerin barınma sorunlarına en kısa sürede çözüm için kolları sıvayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) Van’daki depremzedelere iyi haber geldi. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, İdare’nin Van’da inşa ettiği 3 bin 14 konut ve işyerinin taksitlerinin 6 ay süreyle durdurulduğunu açıkladı. Bu konutlar için Ocak 2012 dönem artışının da yapılmayacağını belirten Karabel, depremzedelerin taksitlerinin ise Mayıs 2012’den itibaren başlatılacağını kaydetti. Bu kapsamda Van Merkez Kevenli’de 368 konut, Van Merkez Bardakçı Köyü’nde 426 konut, Van Erciş 1. etapta 228 konut, Van Erciş 2. etapta 304 konut ve Van Edremit’te bin 688 konutun taksitleri 6 ay süreyle durduruldu.

Karabel, Van ve Erciş’e ilk etapta 4 bin kalıcı konut inşa edileceğini, evleri hasar gören köylüler için 5 bin konteyner ve altyapısının ihale çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Depremin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın başkanlığında bakanların da bulunduğu heyet ile Van ve Erciş’e giderek depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını yerinde incelediğini anımsatan Karabel, tespitlerin ardından depremzedelerin uzun ve kısa vadede barınma sorunlarının en kısa sürede çözülmesi amacıyla konteyner ve kalıcı konut yapımı çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.

2012 yaz sonu bitecek

İlk etapta 2 bin 800 kalıcı konutun ve 5 bin konteynerin ihalelerinin sonuçlandırma aşamasına getirildiğini belirten Karabel, hibe şeklinde TOKİ şantiyelerinden gönderilen konteynerler sayısının 500’ü bulacağını bildirdi. Karabel, kalıcı konutların 2012 yılı yaz sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Köylere gönderilecek 5 bin konteynerin ısıtıcı, elektrik, su, atık su ve genel yol aydınlatması gibi detaylarının da düşünüldüğünü anlatan Karabel, Van ve Erciş’te afetzedeler için konuşlandırılacak 6 bin 500 konteynerin altyapı ihalesinin de kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Kaçak yapı stoğunu dönüştürmek 1 milyon kişiye istihdam sağlayacak

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİM-FED) Başkanı Tahir Tellioğlu, kaçak yapıları dönüştürmenin mevcut yapı sektörünün Türkiye’ye kattığı katma değer ve istihdam oranını ikiye katlayacağını açıkladı. Türkiye’nin yıllık konut üretim kapasitesinin 400 bin civarında olduğunu belirten Tellioğlu, “Türkiye’de 19 milyon yapı stoğu olduğu konuşuluyor, bunun da yüzde 50-60’ı çürük. Yıllık 400 bin ton üretim kapasitemizi yüzde 100 artırırsak 10 yılda 4 milyon, 20 yılda 8 milyon konutu yenileriz. Bir konutun maliyeti ortalama 70 bin lira dersek ve bunu 400 bin ile çarparsak yıllık ortalama 28 milyar lira gibi bir rakam çıkıyor. Dönüşüm yıllık Türkiye ekonomisine 28 milyar lira civarında katma değer ve yaklaşık 1 milyon civarında da istihdam katkısı sağlar” diye konuştu.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı ve Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım da ortalama 100 metrekare olarak hesapladıklarında 5 milyon konutun yenilenmesinin 500 milyon metrekare yapacağını belirterek, “Metrekare maliyetini 850 lira olarak kabul edersek, 10 yıllık bir süre için 425 milyar liralık toplam bir maliyet ortaya çıkar. Bunu yıllık olarak ele alırsak yılda 42.5 milyar liralık bir büyüklük kabul edebiliriz. Bu büyüklük, 2010 yılı GSYİH değeri (cari fiyatlarla) olan 1 trilyon 104 milyar liranın yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Bu toplam maliyetin yüzde 10’u demir, yüzde 10’u çimento, yüzde 20’sini işçilik olarak kabul edebiliriz. İstihdam açısından ele almak gerekirse, her yıl 236 bin kişiye yeni istihdam olanağı yaratmış oluruz. 2011 rakamlarıyla Türkiye ekonomisindeki işsizlik oranının yüzde 9,1 (yaklaşık 2,5 milyon kişi) olduğunu kabul edersek, bu oranın yüzde 10 azalmasına imkan sağlayabiliriz” diye konuştu. Durbakayım, “Dolayısıyla zincirleme reaksiyon şeklinde büyüyecek olan rakamların Türkiye’yi G7 ülkeleri sınıfına çıkarabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

100 metrekare daireye 40 metreküp beton gittiğini söyleyen Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Ayhan Güleryüz ise 8 milyon konutun yenilenmesi için 320 milyon metreküp hazır beton gideceğini belirterek Türkiye’nin yıllık 80 milyon metreküp hazır beton üretimi ile son 3 senedir Avrupa birincisi olduğunu, bu kapasitenin yıllık 140 milyon metreküpe çıkabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı