Gazete Vatan Logo

Mall of Istanbul ciroyu aştı!

Torunlar, trafiğe de çözüm arıyor

Torunlar GYO, şu ana kadar 500 milyon lira ciro elde ettiği Mall of İstanbul projesini Kasım’da teslim edecek. Projenin yeni otel ve ofis blokları için hazırlanan Torunlar, trafiğe de çözüm arıyor.

Torunlar GYO’nun İstanbul Mahmutbey’de hayata geçirdiği, rezidans, ofis, alışveriş merkezi (AVM) ve otelden oluşan Mall of İstanbul’da sona gelindi. İnşaatının yüzde 95’i tamamlanan projede konut teslimlerine Kasım ayında başlanacak.

Tamamlandığında yaklaşık 5 bin kişinin yaşayacağı ve binlerce insanın çalışacağı projede, bölgedeki trafik sorununa çözüm oluşturmak için yol yatırımları da yapılıyor. Torunlar GYO, mevcut yolların genişletilmesi ve metro duraklarının inşa edilmesi kapsamında 50 milyon liralık yatırım yapacak.

% 23’ü yabancılara

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, tamamlanmak üzere olan projenin son durumuyla ilgili bilgi verdi. Projede toplam 1.081 rezidansın bulunduğunu söyleyen Torun, “Konutların yüzde 85’i satıldı. Satışlara 3 bin liranın altında metrekare fiyatıyla başlamıştık, şu anda ortalama 5 bin 600 lira seviyesindeyiz. Metrekare fiyatlarımız 5 bin 300 ile 6 bin 200 lira arasında değişiyor” dedi.

Projede yabancıya satış rakamınının da önemli seviyelerde olduğuna değinen Torun, “35 farklı ülkeye satış yaptık. Projemizin yüzde 23’ü yabancılara satıldı. Mütekabiliyet yasasının çıkmasının ardından satış oranlarımız yarı yarıya oldu” diye konuştu.

500 milyon lira ciro

Projede yer alan 180 ofisin yüzde 70’ini de sattıklarını açıklayan Emre Torun, ofislerde de metrekare fiyatının 6 ile 7 bin lira arasında olduğunu söyledi. Projeye toplam 1 milyar lira yatırım yaptıklarını hatırlatan Torun, şu ana kadar ofis ve konutlardan 500 milyon lira ciro elde ettiklerini, hedeflerinin yüzde 15 üzerinde olduklarını açıkladı. Torun, satışlar bittiğinde cironun 700 milyon lirayı bulabileceğini söyledi.

Trafiğe 50 milyon liralık çözüm arıyor

BASIN Ekspres yolu ile TEM Atatürk Havaalanı sapağının kesiştiği noktada yer alan Mall of İstanbul, trafik sorununa da çözüm bulmaya çalışıyor. Bölgedeki trafiği rahatlatmak amacıyla ilave yollar ve alt geçitlerin yapımı devam ediyor. Projeye ek olarak yapılan ilave yollar ve altgeçitlerle trafik akışı kollara ve dallara ayrılarak ana yol trafiğinin rahatlatılması amaçlanıyor.

Torunlar GYO, şerit sayısını artırırken, metro bağlantı tünellerini de inşa edecek. Emre Torun, “Günde yaklaşık 100 bin aracın bu yolları kullanması bekleniyor. Yollarla ilgili çalışmaların Ocak 2014’te tamamlanmasını hedefliyoruz. Torunlar GYO olarak bu çalışmalar için proje maliyetinin yanı sıra 50 milyon liralık ek bir yol yatırımı yapıyoruz” diye konuştu.

Otel ve ofis bir yıl sonra

MALL of İstanbul projesinin 3 parselden oluştuğunu belirten Emre Torun, şu bilgileri verdi: “İlk parselde ofis, alışveriş merkezi ve konut bloklarımızı geliştirdik. İkinci parselde ise otel ve ofisin olduğu bir proje

geliştiriyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bir yıl içerisinde inşaata başlamayı planlıyoruz.

Üçüncü parselle ilgili henüz bir proje geliştirmedik.”

Yeni projelere hazırlık var

EMRE Torun, Torunlar GYO’nun Mecidiyeköy’deki Torun Center projesinde satışların devam ettiğini belirtirken, yeni projelerin çalışmalarının sürdüğünü de ifade etti. Torun, şu bilgileri verdi: “Paşabahçe’deki otel projemizi geliştiriyoruz. Bunun yanı sıra Maltepe sahildeki projemizin çalışmaları devam ediyor. Kiptaş’ın ihale ettiği Finanskent’in yanındaki ikinci etap geliştiriliyor. Burada 400 gecekondu var, onların da dönüşümü sağlanacak.”

Haberin Devamı