Gazete Vatan Logo

Mali'de kaçırılan İsviçreli rehine hayatta olabilir!

Mali'de kaçırılan İsviçreli rehine hayatta olabilir!

Radikal hareketlerin internet sitelerini takip eden ve merkezi ABD'de bulunan SITE İstihbarat Grubu, Mali'de kaçırılan Beatrice Stockly adlı İsviçreli rehinenin yaşıyor olabileceğini öne sürdü. Grup, ocak ayında İslami Mağrip El Kaidesi (AQMI) tarafından kaçırılan İsviçreli Stockly'e ait olduğu iddiasıyla görüntü yayınlandığını duyurdu.

İstihbarat grubuna göre, sosyal paylaşım sitesi Twitter'de yer alan ve geçen ay çekildiği kaydedilen 2 dakika 50 saniye süren videoda, Stockly olduğunu belirten bir kadın, 130 gündür AQMI'nin elinde rehin tutulduğunu ifade ediyor.

SITE, sağlıklı olduğu gözlenen kadının, serbest bırakılması için çaba gösteren İsviçre hükümetine ve ailesine de teşekkür ettiğini aktardı.

Misyonerlik amacıyla yıllardır Timbuktu'da yaşadığı ileri sürülen Stockly, Nisan 2012'de kaçırıldıktan sonra Timbuktu'yu terk etmesi şartıyla serbest bırakılmıştı.

AQMI, İslami topraklarda yaşamasına izin verilmediği halde Timbuktu'dan gitmeyen Stockly'i 8 Ocak'ta kaçırdığını açıklamıştı. Örgüt, rehinenin salıverilmesi karşılığında, Uluslararası Ceza Mahkemesince tutuklanan ve Eylül 2015'ten bu yana cezaevinde bulunan liderleri Ebu Turab'ın serbest bırakılmasını istemişti.

İsviçreli ve Malili yetkililer, videoya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı