Gazete Vatan Logo

Maldiv turları ikiye katlandı!

THY'nin direk uçuşları Maldivler'e yöneltti

Türk Hava Yolları’nın (THY) Kasım ayında başladığı direkt uçuşla Maldivler turu satışları iki kat arttı. Geçen yılın tamamında 2 bin kişinin gittiği Maldivler’e sadece yılbaşı döneminde 2 bin kişi uçacak.

Dünyanın en çok ülkeye uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY), direkt uçuşla Maldivler turlarını patlattı. Kasım ayının sonunda haftada 5 gün tatil cenneti Maldivler’e direkt uçuş yapan THY ile yılbaşı döneminde yaklaşık 2 bin kişi tatile Maldivler’e gidecek. Geçen yılın tamamında yaklaşık 2 bin kişi Maldivler’e paket tur satın almıştı. Ancak uçuşlar Dubai üzerinden aktarmalı olarak yapılıyor ve fiyatları 2 bin lirayı geçiyordu. Kasım ayında başlayan programla tatilci hem İstanbul’dan Maldivler Male Havaalanı’na direkt uçmaya başladı hem de fiyatlar yaklaşık yarı yarıya ucuzladı.

Fiyatlar yarıya indi

Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, direkt uçuşun etkisini geçtiğimiz hafta İzmir’de yapılan turizm fuarında da gördüklerini söyledi. Maldivler’deki otelcilerin fuara 83 kişilik ekiple geldiklerini belirten Tekin, “Türkiye’deki talebi görünce pazara akın ettiler. Direkt uçuşlarla son 1 ayda tur satışları yüzde 100 arttı. Geçen yılın tamamında 2 bin kişi Maldivler’e giderken bu yıl rakam 4 bini geçecek” dedi. Tekin, şimdiye kadar balayı çiftlerinin gittiği Maldivler’e artık yurtdışı uzun tur yapmak isteyen herkesin kolayca gidebileceğini vurguladı. Tekin, “2500 euro olan turlar bu yıl 1000 eurodan başlıyor” diye konuştu.

THY 42 noktaya daha uçacak

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 92 ülke, 209 şehir ve 211 hava alanına uçuş gerçekleştiren şirketin 42 ayrı noktaya daha uçuş planladığını söyledi. Kotil, THY’nin özellikle 2003 yılından itibaren büyük bir değişim ve gelişme gösterdiğini belirtti. THY’nin rakipleriyle artık dünya pazarında çok rahat şekilde rekabet edebildiğini ifade eden Genel Müdür Kotil, en iyi olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: ”THY, dünyanın en çok ülkesine uçan hava yoludur. Tek hava limanından dünyanın en fazla noktasına uçan ikinci, dünyanın en fazla hava limanına uçan beşinci hava yoluyuz. Havacılık sektörünün ’Oscar’ı kabul edilen ’Skytrax Dünya Havacılık’ ödüllerinde ’Avrupa’nın En İyi Havayolu’ ödülüyle birlikte 3 ödül aldık.”

Direkt Maldivler 600 euro

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan tatil cenneti Maldiv’e yaptığı uçuşların bilet fiyatı, kampanya ile 600 eurodan başlıyor. Maldivler’in en yüksek sezonu olan Ocak ayında bile fiyatlar bu seviyede devam ediyor.


Haberin Devamı