Gazete Vatan Logo

Malatya'da okullar yarın tatil edilecek mi? 15 Aralık Perşembe

Malatya'da 15 Aralık Perşembe günü okullar tatil olacak mı? Yurdu etkisi altına alan kar yağışı eğitimde ve ulaşımda aksaklıkların yaşanmasına neden oluyor. Bugün yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya'da okullar iki ilçede tatil edildi. Peki Malatya'da okullar yarın tatil edilecek mi?

Malatya'da okullar yarın tatil edilecek mi? 15 Aralık Perşembe

Hafta başından itibaren Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamalarının ardından Dün öğle saatlerinden itibaren yurdu etkisi altına alan kar yağışı ile beraber okullar birçok ilde bir gün tati edildi. 14 Aralık Çarşamba günü Malatya'da eğitime bir gün ara verildi. Peki Malatya'da yarın 15 Aralık'ta tatil olacak mı?

15 Aralık Perşembe gününe ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Valilikten açıklama yapılır yapılmaz haberimiz güncelenecektir

Malatya'da eğitime kar engeli

Taşımalı sistemle kent merkezine gelen öğrenciler için eğitim öğretime bir gün ara verildi Malatya merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim öğretime katılmayacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki yoğun kar yağışı dolayısıyla, merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler için bugün eğitim öğretime ara verildi.

Kent merkezindeki tüm okullarda eğitim öğretim normal olarak devam edecek.

Malatya'da iki ilçede okullara kar tatili

MALATYA'nın Kuluncak ve Arapgir ilçelerinde kar yağışı nedeniyle bugün için eğitime 1 gün ara verildi.

Haberin Devamı

Malatya merkeze mevsimin ilk karı dün gece düştü. Yoğun kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı etkisini aralıklarla sürdürürken, Kuluncak ve Arapgir ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İl merkezinde ise taşımalı eğitim yapılan okullar dışındaki tüm okullarda eğitim ve öğretim devam ediyor.

Konuyla ilgili Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, taşımalı eğitim yapan okullar dışında tüm okullarda eğitime devam edildiği bildirildi.

Yağışın aralıklarla sürdüğü şehirde sürücüler yollarda zor anlar yaşarken, belediye ekipleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kar temizleme çalışmalarına başladı.

YOLLAR KAPANDI

Yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Malatya-Adıyaman karayolunun Sürgü yolu mevkii, Adıyaman ve Malatya'yı bağlayan Yeşilyurt yolu, Sivas'ın Divriği ilçesi ile Malatya'nın Arapgir ilçesini bağlayan karayolu yoğun kar ve tipi dolayısıyla trafiğe kapandı. Malatya- Kayseri, yolu Gürün- Pınarbaşı arasında kapanırken, batıya giden araçlar Darende'de bekletiliyor. Malatya- Sivas karayolu, Hekimhan- Kangal arasında, Kangal sınırlarında ulaşıma kapandı. Elazığ yolunda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Malatya'nın çevre illerle bağlantısını sağlayan karayollarında yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelirken, Malatya-Kayseri ve Sivas karayolu yoğun kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı.