Gazete Vatan Logo

Son dakika: Malatya'da korkutan deprem...

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Doğu Anadolu'nun birçok ilden hissedildi. Gelen son bilgilere göre Malatya'da 6 kişi hayatını kaybetti. Deprem, Diyarbakır, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Ağrı, Ankara, Hatay, Irak ve Suriye'de de hissedildi.

Son dakika: Malatya'da korkutan deprem...

Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Elazığı'dan sonra en büyük yıkımı Malatya'da yaptı. Malatya Valisi Aydın Baruş, kentte 5 kişinin yaşamanı yitirdiğini 45 kişinin ise yaralandığını duyurdu. AFAD ölenlerin sayısını 6 olarak açıkladı. Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ merkezli depremin Malatya'da çok şiddetli şekilde hissedildiğini belirtti.

Baruş, "Malatya'daki depremde şu ana kadar toplam 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerimizde toplam 45 kişi yaralandı." dedi.Pütürge Kaymakamı Recep Aydın ise ilçe merkezinde 2 binanın yıkıldığını, can kaybının bulunmadığını aktararak, "Yıkılan binalarda çok şükür bir can kaybımız yok, 3-4 yaralımız var." diye konuştu.Bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri ile güvenlik güçlerinin gerekli çalışmalara başladığı belirtildi. Malatya Valisi Aydın Baruş: "Pütürge ilçemizde yaklaşık 400 kişi kapasiteli yurdumuzu vatandaşlarımızın barınması için açıyoruz.

Son dakika: Malatyada korkutan deprem...
Son dakika: Malatyada korkutan deprem...