Gazete Vatan Logo

Makyajda ıslak görünüm çok popüler

Makyaj artisti Murat Bekler, son makyaj trendleri hakkında tüyolar verdi. Bekler, “Yüzünüzü iyi tanıyın ve bolca makyaj pratiği yapın” diyor.

Makyajda ıslak görünüm çok popüler

Sephora Ulusal Makyaj Artisti ve Avrupa Pro-Team Üyesi Murat Bekler son makyaj trendleri hakkında tüyolar vererek nasıl makyaj yapılması gerektiğini anlattı. Bekler, “Bu sezon özellikle öne çıkan belirli bir renk yelpazesi bulunmuyor.” diyor ve ekliyor: “Teninize uygun hangi rengi kendinize yakıştırıyorsanız, bu tona cildinizde yer verebilme şansınız var. Bununla beraber göz makyajında çok baskın renkleri de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Podyumda da olduğu gibi gözlerde renkli eyelinerlar ya da glitter eyelinerları bolca göreceğimiz bir yıl. Göz makyajında ince bir şekilde kullanılan ıslak görünüm veren farlarda trendler arasında. Yüz makyajında da ön plana çıkması gereken bir moda var diyemem. Hem gözler hem de dudaklar aynı anda ön plana çıkarabilirsiniz.”

Doğallık hissi yaratan fondötenler moda

Kozmetik dünyasının bu yılki en önemli detayı ise ten makyajı... Ten makyajı trendinde; ıslak, doğal kullanılmış fondötenler ön plana çıkıyor. Hiç kullanılmamış ve doğal bir görünüm yaratan fondötenleri kadınlarda sıkça göreceğiz. Ten makyajında holografik görüntü ve highliterlar yine başrolde. Kat Von D’nin yeni holografik paleti çok amaçlı kullanılabiliyor. Bu palet sayesinde aynı zamanda yüzde, gözde ve dudakta farklı renkler elde etmek mümkün. İnce dokusu sayesinde ciltte katman gibi durmuyor. Bu ürünü kadınlar makyaj çantalarından çıkarmayacak. Dudak makyajı biraz daha ten makyajını takip ediyor. Nemli ve ıslak bir görünüm çok popüler... Kesinlikle abartmadan renkli ve doğal bir şekilde dudaklar uygulama yapılmasını öneriyorum. Yine dudaklar da geçen seneyi takip eden mat bir görünüm de var... Ama bu sezon dudaklarda ayna efektini bolca kullanacağız.

Haberin Devamı

Yüzü ve cildi iyi bilmek gerekiyor

Murat Bekler iyi bir makyajın nasıl yapılmasını gerektiğini ise şöyle anlatıyor: “Öncelikle kişinin doğru makyaj yapabilmesi için yüzünü, gözünü, tenini ve cilt yapısını çok iyi bilmesi gerekiyor. Makyaj pratik yapılarak çok rahat geliştirilebilecek bir yetenek. Yüzünüzü tanıdıktan sonra renk seçimlerini de iyi yapmak gerekiyor. Hangi renk daha uygun olur bilmek gerek. Gerisi de biraz uygulama... Ne kadar çok pratik o kadar iyi sonuç... Biz Sephora’da kişiye özel 15 dakikalık bölgesel öğreti amaçlı makyaj servisleri uygulaması veriyoruz. Kate Von D ürünleri pigment olarak çok yoğun, kapatıcı ve uzun sure ciltte kalma etkisiyle ön plana çıkıyor. Dövme kapatmayı bile başaran fondötenleri, en net siyah tattoo liner ve kontur paleti markanın öne çıkan kahraman ürünlerinden. Ürünleri yapmış olduğum makyajın performansını gerçekten çok etkiledi. Yoğun renk pigmenti, kapatıcılığına ve kalıcılığına hayran oldum. Renk seçeneği de oldukça fazla.”

Haberin Devamı