Gazete Vatan Logo

Maksat, millet mutfakta görsün!

Ekranlarda gün geçmiyor ki yeni bir yemek yarışması başlamasın. Yemekteyiz ile başlayan bu tarz yarışmalarda artık sadece yemek yapanlar yok, yemekleri tadıp yorum yapan jüri üyeleri de mevcut.

BEN OLSAM

Eski tasa yeni hamam

İsminden hiç anlaşılmasa da Ben Olsam, iki hafta önce Star TV’de başlayan yemek yarışmalarının son örneklerinden biri. Yağız İzgül ve Nalan Aksoy’un yanı sıra jürisinde Sahrap Soysal bulunuyor. Beş yarışmacının ikişer ikişer yarıştığı programda, yarışmacılar ortadaki beş farklı renkteki kutudan birini seçiyorlar, içinden çıkan malzemelerle de ya yemek, ya da tatlı yapıyorlar. Puanlamayı jüri yapıyor ancak cuma günleri izlediğimiz haftanın finalinde yarışmacılar kendi içlerinden birini eliyor. Beş hafta süren bir maratonun ardından birinci olacak kişiyi ise 25 bin liralık bir ödül bekliyor. Yapımcılar özellikle mutfakla hiç ilgisi olmayan kişileri seçmeye de özen göstermişler. Yoksa hayatında hiç içli köfte yapmamış biri böyle bir yemek yarışmasına katılmaya nasıl cüret etsin ki?

ELİMİN LEZZETİ

Gözümüz görmese de olur

İlk olarak Kanaltürk ekranlarında başlayan yüzde 100 yerli formata sahip Elimin Lezzeti, bu yıl Star ekranlarında yer aldı. Üstelik program sadece kanal değiştirmekle kalmadı, aşçısını da değiştirdi. Kanaltürk ekranlarındayken programın aynı zamanda sunuculuğunu üstlenen Cenk Doğar gitti, onun boşluğunu Hande Katipoğlu ve aşçı Esat Özata doldurmaya çalıştı. Dört yarışmacının bir hafta boyunca verilen tarifteki yemeği yapmaya çalıştıkları ve ardından gözleri kapalı bir şekilde yapılan yemekleri tadarak puan verdikleri Elimin Lezzeti’nde asıl amaç, insanların kendi yaptıkları yemekleri bulabilmeleriydi. Ancak bunu yaparlarken iş o noktaya geldi ki, hemen her yarışmacı kendi elinden çıktığını sandığı yemeğe beş puan verip geri kalanlara sıfır puanı basmaya başladı.

Haberin Devamı

VER FIRINA

Ellerden çok çeneler yarışıyor

Ver Fırına’yı TV8’de Burcu Esmersoy sunuyordu. Arda Türkmen ve Emel Başdoğan’ın ise jüri üyeliğini üstlendiği program, sezon boyunca birkaç kez format değiştirdi. İlk olarak gayet uyumlu yarışmacılarla başlayan Ver Fırına, ilerleyen haftalarda sürekli didişen yarışmacılarla dolup taştı. Sezon içindeki etapları birinci bitirenler 25 bin liralık ödül kazanırlarken, sezon biterken en iyilerin yarıştığı etapta ödül 50 bin liraya yükselmişti.

Haberin Devamı

PİŞİR YEDİR KAZAN

Hamdık piştik olamadık

Her gün bir yarışmacının yaptığı yemeği jüri üyelerine ve diğer yarışmacılara yedirip beğendirmeye çalıştığı Pişir Yedir Kazan’ın ömrü sadece altı hafta sürdü. Jürisinde yemekle ilgisinin yemek yemek dışında ne olduğu bir türlü anlaşılamayan Safiye Soyman’ın da yer aldığı yarışmanın bir diğer jüri üyesi aşçı Rafet İnce, son iki hafta programın sunuculuğunu da üstlenmişti.

YEMEKTEYİZ

Damak tadımıza uymadı

Yemekteyiz ilk 2009 yılında Show TV ekranlarına gelmişti. Bu yıl Kanal D’ye transfer olmasına rağmen reyting alamadığı gerekçesiyle yayından kaldırıldı. Yemekteyiz’in eski ilgisini kaybetmesinin sebepleri ise, farklı yarışmacıların aynı tavırları sergilemesi ve puanlamada hakkaniyetle puan verilmemesi diyebiliriz.