Gazete Vatan Logo

Maksat hasıl olmuştur yemininizi edin!

Cumhurbaşkanı Gül, Sofya’dan CHP ve BDP’yi uyardı

Cumhurbaşkanı Gül, Sofya’dan CHP ve BDP’yi uyardı: “Maksat hasıl olmuştur. Yemininizi edin, Meclis faaliyetlerine aktif olarak katılın. Bu işler geciktikçe komplike hale gelir. Bu davranış esir alır önemli siyasi partilerimizi”

Cumhurbaşkanı Gül 2 günlük ziyaret için Bulgaristan’a gitti. Gül heğyetinde bulunan gazetecilere gündemle ilgili önemli mesajlar verdi:

İŞ BAŞI YAPMA ZAMANI

Türkiye güzel bir seçim yaptı. Halk da iradesini öyle güzel ortaya koydu ki, gerçekten Türk halkının sağduyusu ortaya çıkıyor. Her kesim için önemli olan siyasi akımları Meclis’e göndermesi açısından. Şimdi işe konulmalı. Herkesin iş başı yapma zamanı. Malum sebeplerden dolayı bazı siyasi partilerin; CHP ve BDP’nin yeminlerini etmediğini ve Meclis faaliyetlerine katılmadıklarını biliyoruz. Bu doğrusu görülmek istenen bir manzara değil.

HUKUK HALLEDECEK

Tabii ki seçilmiş milletvekilleri var ortada. Meclis’e gelemeyen seçilmiş milletvekillerinin nasıl geleceğini yine hukuk yoluyla hallolacaktır. O bakımdan dikkat çekmekse, maksat hasıl oldu kanaatindeyim bu konuyla ilgili. Birçok görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerin içerisinde iyi niyet ortaya konuldu, bunu da gördük. İnanıyorum ki daha fazla geciktirilmeden, yarından (Pazartesi) itibaren milletvekilleri yeminlerini edip, bütün siyasi sorumluluklarını üstlenip Meclis’te aktif faaliyete geçmeleri gerekir.

CHP VE BDP’Yİ ESİR ALIR

Hatırlatmak isterim, bu işler geciktikçe komplike hale geliyor ve geciktikçe işler esir alıyor. Yani geçiktikçe bu davranış esir alır önemli partilerimizi. Ve daha zorlaşır onun için tekrar ifade etmek isterim, maksat hasıl olmuştur. Artık tüm yemin etmeyen milletvekillerinin yeminlerini edip görevlerini layıkıyla ile yapmalarını doğru olduğu kanaatindeyim ve bu çağrımı yineliyorum.

HEYETTEKİ YEMİN ETMEMİŞ VEKİLLER

Ben Cumhurbaşkanı olarak resmi ziyaretlerimde heyetleri geniş tutuyorum. Bütün parti gruplarına yazılıyor, milletvekilleri alınıyor, o bölge ile ilgilenen araştırmacılar, akademisyenler ve sizler oluyorsunuz. Yine aynı şekilde Bulgaristan ziyaretini yaparken tüm Meclis’te olan gruplardan milletvekilleri istedik. Bu arkadaşlarımız seçilmiş milletvekilleridir, mazbatalarını almışlardır. Halkı temsil ediyorlardır. TBMM’nin içindeki çalışmalar tabii ki Meclis içtüzüğüne yasala, anayasalar kurallara bağlı ama biz gezimizde halkı temsil eden insanlar olarak davet ettik kendilerini.

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ

Türkiye’nin en önemli sorunu bu sorun. 10 sene önce 20 sene önce daha kolay daha az maliyetli çözülürdü, bugün daha sıkıntılı. Hayatını kaybedenleri düşünün. Dağda taşta her tarafta, şehitlerimiz hepimizi eleme sevk ediyor. Psikolojik eşikler aşılıyor bazen. Hiç geciktirmeden, gerçekçi şekilde ele alınması gerekir. Ortak kazanç anlayış var artı demokratik hukuk evrensel standartlardaki prensipler var, bunları yan yana getirdiğimizde bu işlerin içinden çıkılır. (‘Bu dönem çözüleceğine inanıyor musunuz’ sorusuna Gül, ‘Bana göre hem kolay, hem zor’ yanıtını verdi.)

BAKAN YARDIMCILIKLARI:

Yeni uygulamalara çok dikkat etmek gerekir. Muhakkak iyi niyetli düşünülen şeylerdir. İyi niyetli düşünüldüğü şekilde fonksiyon görmesine çok titizlik gerektirir. Yoksa düşünülenin dışında neticelenir ki o da sıkıntı olur. Onun için hem bakanların hem hükümetin bu konuda çok titiz davranması gerekir. Nihayette bürokrasi her bakanlıkta devletin memurları, devletin işini yapan memurlardır. Her şeyin referansları çok iyi tespit edilmeli ve riayet edilmeli, o zaman eminim ki hedeflenen biçimi bulur. Ama eğer sınırları iyi tespit edilmez, sorumlulukları, görevleri çok iyi tespit edilmezse, o zaman insan davranışları nihayetinde sıkıntıya sebebiyet verebilir. Ümit ederiz böyle olmaz.

Haberin Devamı