Gazete Vatan Logo

Makineler deterjanını kendisi sipariş edecek

Berlin’de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA’ya, Amazon işbirliği sayesinde kendi deterjanını kendi sipariş edebilen çamaşır ve bulaşık makineleri damga vurdu

Makineler deterjanını kendisi sipariş edecek

Vestel, 1-6 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’daki 3 bin metrekarelik standında elektronik ürünlerden beyaz eşyaya, cep telefonundan profesyonel ekranlara 790 adet ürün sergiledi. Vestel fuarda ayrıca e-ticaret devi Amazon ile işbirliğini de duyurdu.

Globalleşme adımı

IFA 2017’de duyurulan iş birlikleri kapsamında, Vestel’in ürettiği akıllı çamaşır makinelerine entegre edilen ‘Amazon Dash Replenishment’ hizmeti ile artık deterjan ve yumuşatıcı siparişlerini makineler kendileri verecek. Amazon’la yapılan diğer bir işbirliğine göre de Vestel’in ürettiği televizyonlar, Amazon’un ev içi akıllı asistan cihazı Alexa’nın ekosistemine dahil oldu. Böylece tüketiciler Amazon Echo veya Echo Dot’u kullanarak Alexa ile konuşup TV’sini sesli komut ile kontrol edebilecekler. Bu sayede Echo sahipleri, artık sesli komut ile TV’lerini açıp, kapayabilecek, kanalları değiştirebilecek ve seçebilecek, görüntüyü ileri veya geri sarabilecek, ses seviyesini ayarlayabilecekler.

Haberin Devamı

IFA’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Amazon ile yaptıkları projelerde tüketici faydasına odaklandıklarını belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Dünya standartlarında ürettiğimiz akıllı teknolojilerin yanı sıra uluslararası bir marka olmak için de gerekli yatırımlara ve anlaşmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Amazon gibi e-ticaret sektöründe kendini kanıtlamış, böylesine başarılı bir marka ile yaptığımız bu iş birlikleri de Vestel’in globalleşme yolundaki adımlarını sağlamlaştırıyor. Vestel olarak, akıllı evler ve şehirler özelinde entegrasyon tamamlandıktan sonra gerçekleştirdiğimiz Amazon işbirliği ile de tüketicilerimize yeni bir deneyim sunuyoruz. Tüketici elektroniği dünyasının geleceğini oluşturacak ürünlerin tanıtıldığı fuarda dönüşümü yakalayanlardan değil dönüşümü yaratanlardan olduğumuzu bir kez daha gösterdik.”

Akıllı ayna havayı gösterecek

Vestel ve Vitra iş birliği ile üretilen Türkiye’nin ilk akıllı aynası da fuarda tanıtıldı. Hava durumu, takvim, trafik bilgisi, senkronize edilmiş sosyal medya ağları ve haber akışı ile kişiselleştirilmiş bir görsel asistan olarak tanımlanan ‘Vestel Akıllı Ayna’ ile kullanıcılar, stereo hoparlörleri ile müzik keyfini de yaşayabilecek. Vestel standında ayrıca sesli komut ile kapısı açılan akıllı buzdolabı, vakum kabini içeren buzdolabı, dünyanın en hızlı buz yapan ve en hızlı şişe soğutan buzdolabı, 33dBA ile dünyanın en sessiz buzdolabı da sergilendi.

Haberin Devamı