Gazete Vatan Logo

Mahsur kalan turistler için savaş gemileri devrede

Depremin ardından Kaikoura'da mahsur kalan turistler, Avustralya, ABD ve Kanada’ya ait savaş gemileriyle tahliye edilecek.

Mahsur kalan turistler için savaş gemileri devrede

Yeni Zelanda'da hafta sonu meydana gelen ve iki kişinin ölümüne neden olan 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından Kaikoura kasabasında mahsur kalan turistlerin, Avustralya, ABD ve Kanada'ya ait savaş gemileriyle tahliye edileceği bildirildi.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, sosyal medya hesabından, depremin ardından Güney Adası’ndaki turistik Kaikoura kasabasında mahsur kalan bin 200 turist ve bölge sakininin tahliyesinde HMAS Darwin gemisinin yer alacağını paylaştı.

Yeni Zelanda Deniz Kuvvetlerinin 75. kuruluş yıl dönümü kutlamaları için Auckland kentinde bulunan farklı ülkelere ait savaş gemileri de tahliye çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderildi.

Kaikoura’da yaşayan 2 bin kişi ve bin 200 turist, kasabaya ulaşan kara ve demiryollarının depremden hasar görmesi nedeniyle mahsur kalmıştı.

Bu arada Yeni Zelanda haber sitesi Stuff, 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede farklı büyüklerde bin 700 artçı sarsıntı kaydedildiğini duyurdu.