Gazete Vatan Logo

Mahmutbey 2 ay içinde rahatlayacak!

Mahmutbey üzerinden yapılan eleştrilerin haksız olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Arslan “50 km kuyruğu unuttu. Mahmutbey’deki 2.5 km’lik kuyruğa taktılar. 2 ay içerisinde serbest geçişle orayı da rahatlatacağız. Kınalı ve Akyazı bağlanınca bu problemler bitecek” dedi.

Mahmutbey 2 ay içinde rahatlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki yükün kuzeye alındığını belirterek amacın yüzde 5’i değil yüzde 95’i memnun etmek olduğunu söyledi. Ağır vasıta trafiğinin 3. Köprüye kaydırıldığını ifade eden Arslan “Buradan bizi eleştirenler ciddi haksız. Kilometre olarak mesafe uzadı. 2 saatte giderken harcanan yakıt ile kesintisiz yarım saatte gidilen mesafede harcanan yakıt kıyaslanmaz zamanı da cabası. Dur kalkla moral bozuluyordu. Mahmutbey’den Anadolu Yakası’ndaki gişelere kadar 50 km kuyruk yaşanıyordu. 50 km kuyruğu unuttu. 4 saat akşam 4 saat sabah trafikte beklemenin yükünü unuttu. Dur kalktan kaynaklanan yakıt harcamasını unuttu. Mahmutbey’deki 2.5 km’lik kuyruğa taktılar. 2 ay içerisinde serbest geçişle orayı da rahatlatacağız. Elbetteki Kınalı ve Akyazı bağlanınca bu problemler bitecek” dedi.

ORTALAMA HIZ 80 KM’YE ÇIKTI

İNTES’in 174. Geleneksel Toplantısı’nda konuşan Bakan Arslan, karayollarında hedefin büyük projelerin tamamlanması, otoyolların kamu özel sektör ortaklığıyla yapımına hız verilmesi gerektiğini belirterek, özel sektör dinamiklerini, iş yapma hızı ve finansman sağlamada işin içerisine katılması gerektiğini kaydetti. Karadeniz’i Akdeniz’e bağlamanın Kuzey-Güney koridoru açısından önemli olduğunu ifade eden Arslan “Karayolu denetimlerin artırılması önemli. Ne kadar kaliteli yol yaparsanız yapın denetim yapmazsanız insan hatasından kaynaklı ölümlü kaza oluyor. Ortalama hız 40 km/saat iken bugün 80 km/saate ulaşmış. Ortalamayı yükseltmek zordur. Bölünmüş yollar 6 bin 100 km’den 24 bin 300 km’ye çıktı. 2019 hedefimiz bölünmüş yolu 30 bin km’ye çıkarmak. Bugünkü kadar sıcak asfalt yapmak önemli kriterlerden biri” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı