Gazete Vatan Logo

Mahkemede babasının yaptığı işkenceyi anlattı

Fatih’te öz babası ve sevgilisinden işkence gören küçük kız hayali dünyasında babasını elleri ve ayakları olmadan çizdi. Mahkemede pedagog ise “Çizdiği resimde baba figürüne el ayak koymamıştır. Bunun bilimsel açıklaması ‘bana vurma’ anlamına gelmektedir” dedi

Mahkemede babasının yaptığı işkenceyi anlattı

Fatih’te 5 yaşındaki S.S.K. isimli kız çocuğuna işkence eden baba İbrahim K. ve sevgilisi Hatice K. çocuğun üzerine kaynar su döktükleri, dişlerini kırdıkları ve üzerinde sigara söndürdükleri iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandılar ve haklarında eziyet, yaralama suçlarından dava açıldı. S.S.K. ise koruma altına alınmıştı. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dünkü duruşmada 5 yaşındaki mağdur S.S.K.’nın pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Yaşadıklarını anlatan küçük kız, “Evde yalnızken Hatice ayağıma ve elime çaydanlıkla su döktü, yaktı. Kollarımı, boynumu, sırtımı ısırdı. Bunları bana yaramazlık yaptığım için yapıyordu. Hatice’nin bana yaptıklarını bazen babama söylüyordum. Çünkü beni döver diye korkuyordum. Ben Hatice’nin bana yaptıklarını söylediğimde babam beni kemerle birçok kez dövdü. Hatice beni dövdüğünde canım çok acıyordu. Ben büyüyünce ressam olacağım. Şimdi yurtta kalıyorum, Orada arkadaşlarım var. Babamın yanına gitmek istemiyorum. Onlar bana kötü davranıyorlar. Orada mutluyum. Hatice beni bacaklarımdan tutup yerde sürüklüyordu” dedi.

Haberin Devamı

Babasını elsiz ayaksız çizdi

Duruşmada Çocuk Psikoloğu Bahar İlhan ise “Çocuk geldiğinde pantolon giyemiyordu. Bacaklarının üst ve iç bölgelerinde yanıklar, irili ufaklı çok sayıda derin yaralar vardı. Çamaşırla dolaşıyordu. Oturamıyordu. Yanağında ısırık izi vardı. İlk görüşmede kendisine boyalar verdim. Yaptığı resimleri yorumlamasını istediğimde cevaplarında Hatice geçiyordu. Hatice’nin kendisine işkence yapan kişi olduğunu söyledi. Çizdiği resimde baba figürüne el ayak koymamıştır. Bunun bilimsel açıklaması ‘bana vurma’ anlamına gelmektedir” dedi. Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.