Gazete Vatan Logo

Mahkeme: Zirve’deki FETÖ izi araştırılsın

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin mahkeme kararında, olayı FETÖ’nün organize ettiği ve örgütün yargılamanın seyrini değiştirdiği iddiası yer aldı

Mahkeme: Zirve’deki FETÖ izi araştırılsın

Zirve Yayınevi’nde çalışan biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından verilen kararının gerekçesinde çarpıcı tespitler yer aldı.

İhbarlar tek merkezden

İddianamenin ana omurgasını İlker Çınar’ın beyanlarının oluşturduğu aktarılan gerekçeli kararda, Çınar’ın ifadelerinin çelişkili ve doğrulanamaz olduğu anlatıldı. Haklarında beraat kararı verilen bazı sanıklar aleyhine gönderilen ihbar mektuplarının belli bir merkezden gönderildiği anlatılan kararda, “İhbar mektuplarının soruşturmanın seyrini değiştirmek ve İlker Çınar’ın beyanlarını güçlendirmek amacıyla gönderildikleri sonuç ve kanaatine varılmıştır” denildi.

TUSHAD yok

Kararda, cinayetlerin Ergenekon bağlantılı TUSHAD denilen örgüt tarafından işletildiğine ilişkin delil elde edilemediği vurgulanarak, kovuşturma aşamasında bir kısım sanıklar ve müdafilerince dava konusu edilen cinayet ve bağlı eylemlerin FETÖ mensupları tarafından organize edildiği, aynı örgüt tarafından yargılamanın seyrinin değiştirilmeye çalışıldığı yönünde ifade verdiklerine dikkat çekildi. Ayrıca soruşturmada yer almış olan yargı mensupları ve kolluk güçlerinin FETÖ soruşturmalarından ihraç edildikleri de hatırlatılarak, “Gereğinin takdir ve ifası için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Beş sanık ağır mübbet aldı

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Eylül’deki 115. duruşmada, Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davada, 5 sanık “tasarlayarak adam öldürme” suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etmişti. Aralarında emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’un da bulunduğu 16 sanık beraat etmişti.