Gazete Vatan Logo

Mahkeme Sorgulama İle Yargıtay Dava Dosyası Detaylarına Ulaşın

UYAP mahkeme dosya sorgulama ileYargıtay dava dosyalarınıza ulaşabilirsiniz. Mahkeme sorgulama işlemlerini yapmak ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri için haberimizdeki adımları takip edebilirsiniz.

Vatandaşların mahkeme ile ilgili işlerinde sadece kurumlar üzerinden değil, internet üzerinden de bilgi alabilmesi mümkündür. Bu amaç doğrultusunda hazırlanmış portallar kullanarak sizler de mahkeme bilgilerinize ulaşabilir ve mahkeme dava dosyalarınız sayesinde bilgi alabilirsiniz. Mahkeme sorgulama işlemleri için farklı portallar üzerinden işlem yapabilmeniz mümkündür.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA

Mahkeme sorgulama işlemleri için ilk seçeneğiniz E Devlet kapısıdır. Adalet Bakanlığı menüsü altında bulunan mahkeme sorgulama bağlantısına tıklamanız ile birlikte mahkeme durumunuz sistem tarafından yayınlanacaktır. Böylece mahkeme dava dosyalarınıza ulaşabilir ve dosyalar üzerinde inceleme yapabilirsiniz.

E Devlet için giriş yapılması gerekir. Aksi halde mahkeme sorgulama sayfasına ulaşım sağlayamazsınız. Bunun için devlet kapısı giriş ekranında yer alan T.C. kimlik numarası ve şifre bilgilerini girmeniz ve böylece profilinize ulaşmanız gerekir. Böylece mahkeme başta olmak üzere tüm devlet hizmetleri için sorgulama yaparak bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet kapısı dışındaki seçeneğiniz ise UYAP portalıdır. Adalet Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan UYAP portalı üzerinden de mahkeme bilgilerinize ulaşabilirsiniz. UYAP üzerinden bilgi almak için ilk olarak vatandaş girişinden portala girmeniz gerekir.

UYAP vatandaş girişi üzerinden giriş yaptığınızda mahkeme bilgisi sistem tarafından yayınlanacaktır. Böylece ilgili bilgilerinize UYAP üzerinden de aynı şekilde ulaşabilirsiniz.

Gerek E Devlet kapısı gerekse de UYAP portalı ile aynı bilgilere ulaşacağınız için hangi hizmeti seçeceğinizin herhangi bir önemi bulunmaktadır. UYAP üzerinden giriş seçenekleri arasında E Devlet giriş seçeneği bulunduğu için UYAP üzerinden de yine E Devlet bilgilerinizi kullanarak giriş yapmanız gerekecektir.

Özellikle sürekli mahkeme ile ilgili işlem yapan ya da adli kurumlarda çalışan kişiler için sunulan online sistem işeri kolaylaştırmayı başarmıştır. Böylece sürekli takip yapmak yerine, online olarak sorgulama yaparak mahkemeler ile ilgili bilgi almak ve mahkeme dava dosyalarına ulaşmak mümkün hale gelmiştir.

Haberin Devamı