Gazete Vatan Logo

Mahkeme kararıyla kurultay!

Muhaliflerin başvurusu üzerine mahkeme MHP’de olağanüstü kurultay talebini kabul etti. Parti yönetimi karara tepki gösterdi ve temyiz edeceklerini açıkladı. Muhalifler memnun

Mahkeme kararıyla kurultay!

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP’de olağanüstü kurultay talebini kabul etti. Karar sonrası CNN Türk’e canlı telefon bağlantısı ile bağlanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Mahkemenin bugün vermiş olduğu kararı hukuk adına isabetli bir karar ve sonuç olarak görmüyoruz. Türkiye’de hukuk yolunun tükenmemezliğini de göz önüne aldığınızda bu kararı temyiz edeceğimizi bir üst mahkemeye götüreceğimizi şimdiden alenen ifade etmek isterim” dedi.

Üç üye görevlendirildi

Mahkemenin verdiği kararda şu ifadeler yer aldı: “Davanın kabulü ile olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebinin kabulü ile açılış ve yoklama kongre divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, MHP’nin tüzüğünün 63. Maddesinin 4. Fıkrasının bu toplantılarda büyük kongre delegelerinin en az 20’de 1’inin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir olağanüstü toplantılarda genel başkan merkez yönetim kurulu ve merkez yönetim disiplin kurulu seçimi yapılabilir şeklindeki teklifini görüşüp ve karara bağlamak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacıyla toplantı çağrısı yapmak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacıyla toplantı çağrısı yapmak üzere Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç’in görevlendirilmelerine.”

Haberin Devamı

‘Olağanüstü kongre yok’

MHP Genel Başkanı Devlat Bahçeli, şunları söyledi: “Yargıtay’a müracaat edeceğiz. MHP’nin değerlendirmeleri ve görüşü vardır, o çerçevede hareket edeceğiz. MYK toplayarak 18 Mart 2018 tarihinde 12. Olağan Kurultay kararını almıştır. Nereden etkilendikleri belli olmayanlara MHP’yi teslim edemeyiz. Hiç kimse bizden olağanüstü kongre beklemesin. Onlar mahkeme hakkını kullandı, şimdi biz kullanacağız. Böyle bir karar alternatif olarak aklımızdan geçiyor. Bu karara MHP hukuka duyduğu saygıdan dolayı bu karara da saygı duyuyor. Ancak 18 Mart 2018 tarihinde olağan kongremizi Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz.”

Oğan: Devlet abi adayları çağırsın

Haberin Devamı

MHP’de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Sinan Oğan karara ilişkin şunları söyledi: “Birleşmeler zannediyorum ikinci, üçüncü turda olacak. Üçüncü turda en çok oyu alan kazanacaktır. Birleşmeler muhakkak olacaktır. Biz kendimize ülkücü harekete güveniyoruz. Allah nasip ederse, kurultaydan başarı ile çıkacağımızı düşünüyoruz. Devlet abinin bütün adayları çağırıp bir danışma mekanizması yapmasını bekliyoruz. Kurultayımızda asla bir kavga olamayacaktır. Bundan sonra yapılacak işlem bellidir. İnşallah Mayıs ayı içerisinde MHP kurultayını toplayacağız. Genel merkez temyize de gidebilir ancak bu, kurultay sürecini kesintiye uğratmaz.”

Aydın: Geri dönülmez aşama

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi:”Bu karar Türk demokratik hayatına ve yargının bağımsızlığı ilkesine ciddi bir katkı niteliğindedir. 548 üst kurul delegemizin ile ülkücü camianın değişim ve iktidar beklentisi artık geri dönülemez bir aşamaya gelmiştir. Hiç kimse merak etmesin emanet ehil ellerdedir. Sahipsiz değildir. Süreç, tüzük kurultayımızın ve akabinde seçimli olağanüstü kurultayımızın gerçekleştirilmesi şeklinde gelişecektir.”

Haberin Devamı