Gazete Vatan Logo

Mahkeme: Delil olamaz

Şike davasında mahkeme tüm sanıkların özel görüşmelerinin yer aldığı dinleme kayıtlarının dosyadan çıkarılmasına ve delil olarak değerlendirilmemesine hükmetti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı davayla hükümleri Yargıtay’ca bozulan 31 sanığın dosyasının birleştirilmesiyle oluşan ‘futbolda şike davası’ dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıklardan Bülent Uygun da dönemin Buca’daki emniyet müdürünün kendisine kumpas kurduğunu öne sürdü ve şunları söyledi: “Gözaltına alınan menajerlere ‘İstediğim ifadeyi ver 2.5 milyon tazminat alırsınız’ demiş. Bunu duyunca telefonda birilerini arayıp biraz salladım. Meğer telefonlarım dinleniyormuş. Ayrıldığım eşimin iftira içerikli mesajlarını dahi delil olarak kullandılar. 8 ay yattım. Teşvik primini engellemeye çalışmamı şike gibi gösterdiler.”
‘Zerre delil kalmaz’
Sedat Peker’le yargılanmaktan onur duyduğunu söyleyen Uygun, Aziz Yıldırım’ı kendisini Fenerbahçe’ye teknik direktör olarak layık görmediği için sevmediğini söyledi. Sanıklardan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Ersan Şen ise “Bu dava şaibeli bir davadır. Buradan çıkacak sonuç Balyoz, Ergenekon gibi davaları da etkileyecektir. Dosyadan yasa dışı dinleme tapelerini çıkarırsanız zerre delil kalmaz. Bu zinciri kırmanız lazım” dedi.
Tapeler çıkacak
İfadelerden sonra ara kararı açıklayan mahkeme, bütün sanıkların aileleri, yakınları ve avukatlarıyla ilgili dinleme kayıtlarının dosyadan çıkarılmasına ve delil olarak değerlendirilmemesine hükmetti.
‘Kumpas’ta orijinal kayıt talebi
Aziz Yıldırım’ın ‘şike soruşturmasıyla kendisine kumpas kurulduğu’ yönündeki şikâyeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. El Cezire’den Selahattin Günday’ın haberine göre savcılık İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderip, ‘şike soruşturması kapsamında yapılan telefon dinlemelerinin’ orijinal kayıtlarını istedi. Savcılık telefon dinleme kayıtlarını yeniden dinleyecek ve kayıtların çözümü ile karşılaştırarak farklı bir ifade yazılıp yazılmadığını inceleyecek. Yazılı dökümlerde telefon kayıtlarından farklı bir ifade bulunması halinde, tutanağı düzenleyen polisler hakkında yasal işlem başlatılacak.

Haberin Devamı