Gazete Vatan Logo

Çiller ve Yılmaz mahkemeye!

28 Şubat davası kapsamında eski başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ın gelecek duruşmaya çağrılmasına ilişkin karar alındığı öğrenildi.

Çiller ve Yılmaz mahkemeye!

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında, eski başbakanlar Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz’ın gelecek duruşmaya katılması hususunda çağrı kağıdı çıkartılmasına karar verdi. Çiller ve Yılmaz’ın duruşmaya katılmamaları durumunda ise haklarında zorla getirilme kararı verilebileceğine dair ihtarda bulunulmasına karar verildi.
Sarmusak dinlendi
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, tanık Kadir Sarmusak’ın ifadesi alındı. SEGBİS sistemiyle beyanı alınan Sarmusak, 28 Şubat döneminde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı istihbarat biriminde görevli olduğunu söyledi. Müşteki avukatlarından Muhammed Emin Özkan’ın, “Yargılandığın davada, 3 bin 800 telefonun dinlediğini söylemişsin. 55 hükümetin kurulduğunu anlatırsam çoğu zorda kalır gibi bir beyanın olmuş, açar mısın” demesi üzerine Sarmusak şunları anlattı: “Biz, yaptığımız cihaz ile hemen hemen herkesi dinliyorduk. Mehmet Aygüner’in talimatıyla karargah savcısını, alım astımla ilgili bir kişiyi, bazı alt rütbeli kişileri dinledik. Şu sahsı dinliyorduk olarak bilmiyordum, numaraları biliyordum.”

Haberin Devamı