Gazete Vatan Logo

Mahir Ünal AK Parti'nin son oy oranını açıkladı

TRT Haber kanalına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için gerçekleştirilen anketlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalma ihtimalinin olmadığını belirten Ünal, yapılan anketlere göre, sonuçların yüzde 53-56 bandında göründüğünü belirtti.

Mahir Ünal AK Parti'nin son oy oranını açıkladı

TRT Haber'in canlı yayınında Aysun Torun'un sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ın AK Parti siyasi hareketine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a önemli desteğinin olduğunu söyledi.

Geçen seçimlerde 8 vekilden 7'sini AK Parti'nin kazandığını hatırlatan Ünal, bu seçimde de kentteki çalışmaların oldukça iyi gittiğini dile getirerek, "Benim gördüğüm şu, erken seçim tarihi açıklanmadan önce kongre çalışmalarımızı tamamlamıştık. Şu anda bizim sahada her şey yerli yerinde. Dün itibarıyla yasaklar da kalktı ve tüm illerde açık havalarımızı girdik. Benim gördüğüm şu anda kampanya gayet güzel gidiyor." diye konuştu.

Mahir Ünal, bir taraftan seçim çalışmalarını yürütürken bir yandan da devlet yönetimini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda terör örgütleriyle mücadele edildiğini, güven ve istikrarın devamının sağlanılmaya çalışıldığını anlatarak, "(Cumhurbaşkanlığı seçimi) İkinci tura kalma ihtimalini görmüyorum. Zaten onlar da görmüyor. Analiz yaptığımızda şunu görüyorum, zaten cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiklerini anlayınca milletvekilliği için ittifak kurdular. İnşallah seçim ilk turda tamamlanacak ve 24 Haziran'da yeni bir dönem başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

OY ORANI 53-56 BANDINDA

Geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'den fazla oy aldığını anlatan Ünal, bu seçimlerde yüzde 4 gibi bir fark olmasının beklendiğini, yapılan saha anketlerine göre de cumhurbaşkanlığı konusunda yüzde 53-56 bandında oy beklendiğini kaydetti.

Sahada "Biz cumhurbaşkanımızı yüzde 55'in üzerindeki oyla seçmeliyiz ki kimsenin bahanesi kalmasın" şeklinde beklentinin oluştuğuna dikkati çeken Mahir Ünal, bu noktada muhalefet partisini eleştirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çıkacaksın yenileceksin, çıkacaksın yenileceksin. 8 kez seçim kaybetmişsin, 8 defa kaybedilmiş bir seçimin bahanesi olmaz. Hatta bu mağlubiyetler sayın Muharrem İnce'yi kızdırmıştır. Muhalefet tüm seçimleri kaybetti. 24 Haziran günü de cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimini de inşallah kazanacağız."

Haberin Devamı

Seçim vaatlerini açıklarken daha önceki seçimlerde verilen vaatleri ve bunların ne kadarının hayata geçirdiklerini incelediklerini aktaran Ünal, şöyle konuştu:

"Gördük ki vadettiklerimizin hepsini hayata geçirmişiz. Hatta daha fazlasını da yapmışız. Bize diyorlar ki 'vatandaştan vergi alıyorsunuz öyle yapıyorsunuz'. Evet doğru ama bizden önceki hükümetler de vergi alıyordu, neden yapılamıyordu. Önceden alınan verginin büyük çoğunluğu faize gidiyordu, biz şimdi bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu aradaki fark da halka hizmet olarak dönüyor. Bu yüzden de girdiğimiz her seçimi kazanıyoruz."

"SEN KİMİN APOLETLERİNİ SÖKÜYORSUN?"

Mahir Ünal, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik sözlerini ise şöyle eleştirdi:

"Sen kimin apoletlerini söküyorsun? Hangi sıfatla söküyorsun? Bu bir faşist akıl ve bakış açısıdır. Siz 28 Şubat'ta Genelkurmay'da yüksek yargıya brifing verildiğinde alkışlayacaksınız ama seçilmiş cumhurbaşkanının iftar programına katılan Temel Paşa'ya hakaret edeceksiniz, millet bunu görüyor. FETÖ söz konusu olduğunda FETÖ ile, PKK söz konusu olduğunda ona göre hareket eden, samimi şekilde Adalet Bakanı devlet ciddiyetiyle 'gelin bakın' dediğinde daha belgeleri incelemeden, ABD'den yana pozisyon alan görüntü. Allah aşkına bir kere de bu devletin, ülkenin yanında olun. Tayyip Erdoğan'a düşman olmak, AK Parti'den nefret etmek, Türkiye'den nefret etmek anlamına gelmez. 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' diyemezsiniz.

Haberin Devamı

Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu demek istiyorum; dilini Türkiye düşmanlarının dilinden ayrıştır ki biz de şunu diyelim, 'Türkiye düşmanlarının dilini, söylemini kullanmıyor' diyelim. Sen 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyeceksin. OHAL'e sivil darbe diyeceksiniz. Siz iktidar olmak istemiyor olabilirsiniz ama muhalefeti düşmanlık olarak değil de muhalefet olarak yapın. Çünkü muhalefet iktidarın alternatifi demektir."

"TÜRKİYE'NİN AFRİN'DEKİ KARARLI TUTUMU, DİPLOMATİK, ASKERİ, SİYASİ BAŞARISININ SONUÇLARIDIR"

Haberin Devamı

TRT Haber'in canlı yayınında Aysun Torun'un sorularını yanıtlayan Ünal, Türkiye ile ABD arasında anlaşmaya varılan Münbiç konusunun diplomatik bir başarı olduğunu, bölgenin herhangi bir çatışmaya gerek duymadan terör örgütü YPG'den temizleneceğini söyledi.

Sürecin eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson zamanında başladığını ifade eden Ünal, hatta daha öncesinde Obama döneminde Münbiç'in nüfusunun büyük çoğunluğunun Arap kökenli olduğunu hatırlatıp, bu özelliğinin korunması yönünde görüş bildirdiklerini anımsattı.

O dönem "Eğer burada Kürtler, Türkmenler, Araplar varsa ve beraber yaşıyorlarsa bunlar muhafaza edilsin." görüşünü paylaştıklarına işaret eden Ünal, şunları kaydetti:

"Amerika'nın bize verdiği söz neydi? 'Bölge asıl sahiplerine terk edilecek.' Ama maalesef hiçbir zaman bu gerçekleşmedi. Gerçekleşmediği gibi 5 bin tır silah yardımı yapıldı. ABD, Trump'ın başkan seçilmesinin ardından ciddi bir kafa karışıklığı yaşadı. Biz NATO müttefikiyiz güney sınırlarını koruyoruz. Başka bir NATO müttefiki olan ülke, güney sınırlarının korunması için hem Amerika'nın hem NATO'nun terör örgütü saydığı PKK'nın terör örgütleri mensuplarından oluşan bir sınır güvenlik birimi oluşturacağını söyledi. Biz bir dakika dedik. Biz NATO müttefikiyiz, sen NATO müttefikisin. Amerika PKK'yı terör örgütü olarak sayıyor. Sen şimdi terör örgütünün uzantısı kabul edilen PYD, PKK/YPG'nin oluşturacağı 30 bin kişilik sınır birliğini kabul etmeyiz dedik. Bundan vazgeçtiler. Sonra isim değiştirerek SGD'yi oluşturdular. PKK, PYD/YPG'yi perdelemek istediler. Sonra 'iç güvenlik birimi oluşturcağız' dediler. Türkiye'nin Afrin'deki kararlı tutumu, diplomatik, askeri, siyasi başarısının sonuçlarıdır."

ZEYTİN DALI HAREKATI

Mahir Ünal, Zeytin Dalı harekatındaki başarının CHP'nin ısrarına rağmen sağlandığını, aynı süreçte HDP'nin de "gerekirse terör örgütlerine canlı kalkan oluruz." dediğini aktardı.

Türkiye'nin operasyondaki kararlılığını müttefiklerinin de gördüğünü vurgulayan Ünal, "(Sözler tutulmayacaksa, diplomasi çalışmayacaksa terörü kaynağında kurutmak konusunda son derece kararlıyız) dedik. Bizim kararlılığımız, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun başarılı çalışmaları Cumhurbaşkanımızın iradesi, kahraman ordumuzun muzafferiyetinin bir sonucudur. Eğer saha da yoksanız masaya oturamazsınız. Türkiye masaya oturuyorsa sahada olmasındandır." diye konuştu.

"KANDİL'İ DE TEMİZLEYECEĞİZ"

Türkiye'nin Afrin'den sonra Kandil'i de terör unsurlarından temizleyeceğine dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Kürtler bizim canımız ciğerimiz, tarihsel müttefikimizdir. Birileri ısrarla PKK ile Kürtler arasında sanki özdeşlik varmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Bizim İdris-i Bitlis'ten, Selahaddin Eyyubi hatta Hazreti İbrahim'den beri Kürtlerle bir kardeşliğimiz var. Biz İbrahim'in evlatlarıyız. PKK'nın ne bölgeyle ne Kürtlerle ne de bölgenin inançlarıyla ve tarihiyle ilgisi var. Taşeron bir terör örgütü ve biz bu terör örgütünü temizleyeceğiz. Afrin'den temizledik, ikinci yer Kandil... Kandil her birimizin kalbinde ve zihninde temizlenmesi gereken, bugüne kadar yaşattığı acıların hatırası olan bir yer. Bizim Irak’ın topraklarında gözümüz yok amacımız sadece terör örgütlerinin inlerine girmek, inlerini dağıtmak. Bu olacak bunu gerçekleştireceğiz. Marttan beri devam eden bir süreç var. Kahraman ordumuzun harekatı Kandil'in eteklerine kadar gelmiştir. Onlarca PKK kampı temizlenmiştir. Onlarca yeni üs oluşturulmuştur. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, Kandil bu adi terör örgütünden temizlenecektir."

Mahir Ünal, Hakkari, Tunceli ve Mardin'de artık huzur ikliminin hakim olduğunu ve esnafın işleri yetiştiremediğini, otellerin yüzde yüz doluluk oranlarına ulaştığını dile getirdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'daki programı sırasında yaşananlarla ilgili yorumları nedeniyle eleştiren Ünal, "Prompter ile Cumhurbaşkanı olunuyorsa ben Sayın Muharrem İnce’ye hemen prompter tavsiye ediyorum. Bu işler prompterla mı oluyormuş. Liderlik prompterla mı oluyormuş, hitabet prompterla mıi oluyormuş. Yani böyle ucuz, basit, belden aşağı ifadeler Türk siyasetinin seviyesini düşürüyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın kim olduğunu sadece Türkiye değil, dünya biliyor. Prompter üzerinden saldıracağına Muharrem İnce öncelikle promter kullansın da dilini düzeltsin." diye konuştu.

Bedelli askerlik ile ilgili soruları da cevaplayan Ünal, seçimden sonra gündeme alınacağını sözlerine ekledi.