Gazete Vatan Logo

Mahalleye karakol dilekçesi!

26 üyeye dilekçe gönderen mahalle sakinleri karakol istedi

TBMM İçişleri Komisyonu başkanı İstanbul 3. Bölge milletvekili Av Feyzullah Kıyıklık ve CHP, MHP li 26 üyeye dilekçe gönderen Biyolog Vasfiye Goca mahalleye karakol istedi.

Aynı dilekçeyi iş adamı Hulusi Bulduk, Dr. Oktay Onaran. Bilgisayar Mühendisi Fatma B. Güleryüz, ile çok sayıda mahalle sakini İçişleri Bakanı Muammer Uğur ile komisyon üyelerine faxladılar. Mahalle sakinlerinden Gazeteci Dursun Boran daha evvel bakanlık ve Valiliğe karakol kurularak, özel güvenlik izninin iptal edilmesini.

Mahallede girişlerinde özel bekciler olmasının Anayasa ve TCK ya aykırı olduğunu yazmıştı. Boran mahalle girişlerinde ki bariyerleri 2008 de Kaymakamlığa kaldırmış. Özel güvenlik iznini Valiliğe iptal ettirmişti. Vali yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında ki il güvenlik komisyonu daha sonra ada bazında izin vermişti. Bu şaibeli izin idare mahkemesine taşınmıştı. Yolları kamuya terk edilmiş mahalleye herkesin özgürce giriş çıkış yapması gerekiyor. Mahalle sakinleri silahsız, yetkisisz, özel güvenliğe senede ödenen 2 milyon liraya zorla ortak edilmek isteniyor. Özel güvenlik var diye Trafik ve asayiş Polis ekipleri mahallede sıkca rink yapmıyor. Kaldırımlar, yollar yasak park yapan otolar yüzünden " otoparka dönmüş yollar kullanılmaz olmuş " Özel güvenliğe rağmen mahallede çok sayıda hırsızlık oldu.


İçişleri Komisyonu üyelerinden Mehmet Ersoy, Hüseyin Bürge, Gülay Samancı, Sermin Balık başta olmak üzere tüm üyelere gönderilen dilekçe şöyle:



Sn Feyzullah KIYIKLIK

İçişleri Komisyonu Başkanı



İstanbul Büyükçekmece İlçesi Alkent 2000 Mahallesi ' ne Polis karakolu veya Polis noktası ve MOBESE kurulmasını talep ediyoruz.



1987 de 7 Tepe ve Çamlıca diye 2 kısımdan kurulan Alkent 2000 sitesi. 24.10.2000 tarih 9 sayılı Belediye Meclisi kararıyla aynı adla Mahalle oldu.

( Karar ekte. Haber linkinde)

3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimlede, bu yerleşim bölgesi sakinleri mahalle olmak için Evet oyu verdiler.



Tüm cadde ve sokakları kamuya terk edilen mahalle girişlerinde, özel güvenlik bulunması Anayasa nın 10. maddesine aykırı.Vergi veren seçmenlerin can ve mal güvenliği devletin teminatı altındadır. Mahallede özel güvenlik değil. Kolluk kuvveti olur. Karakol kurulduktan sonra, isteyen bağımsız parsellerde ki evlerinde paralarını ceplerinden ödeyerek, özel güvenlik bulundurabilirler.


En yakın B.Çekmece Polis karakolu, mahalleye yaklaşık 10 km uzaklıkta. İstanbul trafiğinde bir olayda, polis ekipleri 45 dakika civarında gelebiliyorlar.

Kurulacak karakola 15 civarında oto ve motosiklet bağışlayacak insanlar var. Kurulacak karakol Fatih Üniversitesi, Hazerfan hava alanı, civarda ki 20 banka, çok sayıda iş yerininde asayişini sağlamış olacaklardır. Mahalleye 20 civarında MOBESE kamerası kurulması için daha evvel yapılan müracaatlar var.

Haberin Devamı