Gazete Vatan Logo

Mahalleden sonra sıra ‘koru’ya geldi

Polatyol, TMSF’den aldığı Bahçeşehir’deki Eston Şehir’de Mahallem’den sonra Koru’yu satışa çıkardı. Yeşil kimliğiyle öne çıkan Eston Şehir Koru, 1 milyar liralık değere sahip

Mahalleden sonra sıra ‘koru’ya geldi

Polatyol, 2014’te Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu’ndan (TMSF) aldığı Eston Şehir projesi kapsamında gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. İstanbul Bahçeşehir’de yer alan ve tamamlandığında 1.6 milyon metrekarelik alana yayılacak Eston Şehir içindeki ‘Eston Mahallem’ projesini tamamlayan şirket, şimdi de Eston Şehir Koru adındaki yeni projeye başladı.

Eston Şehir Koru’da 1.090 konut ve 31 ticari birim yer alacak. Projede 2+1’den 5+1’e daire seçenekleri yer alıyor. 5 bin 500 lira metrekare fiyatıyla satışa sunulan projede daire fiyatları da 640 bin liradan başlıyor. Bahçeli evlerin fiyatı da 900 bin lira ile 1.5 milyon lira arasında değişiyor.

Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, 50 yıldır müteahhitlik sektöründe altyapı ve taahhüt işleri yaptıklarını, bugüne kadar 2 milyar dolarlık iş teslim ettiklerini ifade etti. Polat, “Yurt içi ve yurt dışında devam eden işlerimizin büyüklüğü 1.5-2 milyar doları buluyor. 3 yıl önce Eston Şehir projesini satın alarak gayrimenkul alanına girdik. Eston Mahallem’i tamamladık, Aralık’ta teslim edeceğiz. Eston Şehir Koru da tıpkı Mahallem’de olduğu gibi yeşille iç içe, az yoğunluklu bir proje oldu. Yeni projemizde 1.700’den fazla ağaç ve 25 bin bodur bitki ekip bir koru hayata geçireceğiz” diye konuştu. Polat, projenin yaklaşık 1 milyar lira değere sahip olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı