Gazete Vatan Logo

Mahallede şenlik var

Kentim İstanbul Projesi, gittikçe yok olmaya başlayan 'mahalle' kavramını modern yaşama yeniden kazandırmak için kolları sıvadı. Yaz ayları boyunca çeşitli semtlerde gösteri ve şenlikler düzenlenecek

Kentin toplumsal hareketliliğini besleyen bir kültür ve yaşam alam olan mahallenin giderek zayıfladığı bir gerçek. Eski mahallenin içerik, işlev ve konumuyla yemden üretilmesi ve geleneksel kent yaşamının modern hayatta yerini almasına yardımcı olması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentim İstanbul Projesi, "Mahallede şenlik var" etkinliklerini başlatıyor, İstanbul'un mahallelerine, meydanlarına hatta sokaklarına kurulacak sahnelerle şenlik havasına dönüşecek etkinlik boyunca seminerler, gösteriler ve konserler düzenlenecek. Bu yıl 50 mahallede yapılacak "Mahallede Şenlik Var" etkinliği, gezer bir sahneye dönüştürülebilen tam donanımlı tırda yapılacak.

Yaz sonuna kadar sürecek etkinlikler Kentim İstanbul'un hazırladığı sinevizyon gösterisi ve İBB Davranış Filmleri gösterimiyle başlayacak. Şenliklerde yetişkinlere Kentli Yaşam Kılavuzu kitapçığı dağıtılacak. Ardından uzman akademisyenler, bilim adamları ve yazarlardan oluşan alanında öncü isimlerle kent bilincinin, kültürünün ve dokusunun anlatıldığı seminerler gerçekleştirilecek. Seminerlerin yanı sıra Karagöz-Hacivat, Meddah ve Ortaoyunu gibi gösteri sanatları sergilenecek ve ardından konserlerle "Mahallede Şenlik Var" bir sonraki etkinlik durağı için oradan hareket edecek.

Semt semt İstanbul mahalle şenlikleri mayıs programı:
* 11 Mayıs Salı: Esenler Havaalanı Mahallesi

* 14 Mayıs Cuma: Veliefendi Mahallesi

* 15 Mayıs 2004: Cumartesi Siyavuşpaşa Mahallesi Egemenlik Parkı

* 19 Mayıs 2004: Çarşamba Esenler Turgut Reis Mahallesi ilköğretim Okulu

* 21 Mayıs 2004: Cuma Zeytinburnu Telsiz Mahallesi 100. Yıl Ticaret Lisesi

* 25 Mayıs 2004: Salı Bahçelievler Soğanlı Kazım Karabekir İlköğretim Okulu

* 26 Mayıs 2004: Çarşamba Üsküdar Ayazma Mahallesi Parkı

* 28 Mayıs 2004: Cuma Üsküdar Ethemefendi Mahallesi Parkı

* 29 Mayıs 2004: Cumartesi Bağcılar Merkez Mahallesi Ebubekir Camii Yanı

Haberin Devamı