Gazete Vatan Logo

Magic Ice Buz Müzesi ödüle layık görüldü

Magic Ice Buz Müzesi, AkyürekElmas Mimarlık tarafından tasarlanıp uygulanan iç mimarisi ile ‘Dünyanın En İyi Kamu Hizmet Binası İç Mimarisi’ ödülüne layık görüldü

Magic Ice Buz Müzesi ödüle layık görüldü

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) yarışmasına Avrupa ülkeleri finalisti olarak katılan Magic Ice Buz Müzesi, AkyürekElmas Mimarlık tarafından tasarlanıp uygulanan iç mimarisi ile ‘Dünyanın En İyi Kamu Hizmet Binası İç Mimarisi’ ödülüne layık görüldü. Bu ödül ile onurlandırılan Norveçli Lofoten Trading AS. Yönetimi, dünya çapında yankı uyandıracak bir projeyi Türkiye’de uygulamaya karar verdi.


Eylül ayında Google ve Bloomberg TV işbirliğiyle 17.’si düzenlenen ‘Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’ kapsamında, Avrupa’nın En İyi Kamu Hizmet Binası İç Mimarisi alanında ödül kazanan Magic Ice Buz Müzesi, aynı kategoride dünya 1.’si oldu.
Geçtiğimiz haftalarda yeni konsepti “Osmanlı ve Türk Tarihi”ni buzun ışıltısı ile birleştiren Magic Ice Buz Müzesi, Avrupa’dan sonra

‘Dünyanın En İyi Kamu Hizmet Binası İç Mimarisi’ ödülünün de sahibi oldu.


Türkiye gibi gayrimenkul sektöründe yükselen bir ülke adına böyle bir ödül almaktan duyduğu onuru dile getiren Magic Ice’ın Norveçli yatırımcısı Lofoten Trading AS. CEO’su Terje Evensen, “Bu ödül, bizim imkansız denileni yapmamızın ve proje sahası olarak da dünyanın en iyi metropollerinden olan İstanbul’u seçmemizin en büyük armağanı. Gelecek dönem hedeflerimize ulaşmamız için büyük anlam ifade ediyor. Magic Ice World projesi olarak isimlendirdiğimiz, İstanbul merkez olmak üzere hem Türkiye’de hem de tüm dünyada buz teması üzerine kurgulanan çalışmalarımıza daha da hız veriyoruz.” diyerek yeni projeleri hakkında da bilgi paylaştı.

İstanbul’a dünya çapında bir proje geliyor

Haberin Devamı


Lofoten Trading’in 2012-2013 döneminde İstanbul’da yeni bir proje hazırlığı içinde olduğu bilgisini veren Evensen, dünya çapında bir proje üzerinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti. “Proje yaklaşık 10 bin metrekarelik, yapı malzemesinin buz olduğu bir mimari proje olacak. Birçok fonksiyonu bir arada barındıran gerçek bir kentsel tasarım harikası olarak yoğun ilgi görecek.” diyerek projeye olan inancını dile getiren Evensen, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için Türk yatırımcılar ile görüşmelere devam edildiğini aktardı.

Ziyaretçi sayısı beklenenin üzerinde

Haberin Devamı


Nisan 2010’da Forum İstanbul AVM içinde açılan Buz Müzesi’nin ilk yıl için beklenen ziyaretçi rakamı 550-600 bin civarındaydı ama birinci yılın sonunda yaklaşık 1 milyon kişi Buz Müzesi’nin Viking konseptini ziyaret etti.


Yeni konsept hakkında da bilgi veren Evensen, “Ziyaretçilerimize eğitim ve eğlenceyi bir arada sunan bir müze olarak “Osmanlı ve Türk Tarihi”ni bizim kültürümüzün belki de en önemli öğesi olan buz ile birleştirerek harika bir olay gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bir Norveçli olarak tarihinize bir kez daha hayran oldum.” diyerek yeni konseptin daha ilk günlerinde yoğun bir taleple karşılaştıklarını dile getirdi.