Gazete Vatan Logo

Mağduriyetler Adalet Kutusu’na!

Adalet Kurultayı’nın detaylarını açıklayan CHP’li Budak, vatandaşların mağduriyetlerini anlattığı yazıları atacağı bir kutu olacağını söyledi

Mağduriyetler Adalet Kutusu’na!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Çanakkale’de düzenlenecek “Adalet Kurultayı” hakkında bilgi verdi. 26, 27, 28 ve 29 Ağustos günlerinde Çanakkale’de düzenlenecek kurultay hazırlıklarının tamamlandığını belirten Budak, şunları kaydetti:

- “Kurultay’da bugün Türkiye’nin sıcak gündemi olan adaleti, ‘yaşamda adalet, eğitimde adalet, inançta adalet, medyada adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, mahkemede adalet ve devlette adalet’ başlıkları altında 8 ana panel olarak konuşulacak.

- Bu panellerle eş zamanlı olarak alt başlıklarda 70 çalıştay düzenlenecek ve bu çalıştaylarda konusunda uzman 700 konuşmacı olacak. Toplumun her kesiminden konuşmacılar, bu çalıştaylarda görüşlerini aktarma imkanı bulacak.

- Daha fazla katılımcının yaşadığı adaletsizlikleri paylaşabilmesi için ayrıca ‘Adalet Kutusu’ kurulacak. Vatandaşlarımız yaşadıkları mağduriyetleri ayrıntılı olarak yazıp Adalet Kutusu’na atabilecek. Kurultay sonrası buradaki tüm yazılar, değerlendirilip, belge haline getirilecek. Vatandaşlarımızla irtibata geçilip, sorunlarına birlikte çözüm aranacak. Bizim ana amacımız Adalet Kurultayı’nın milletin kürsüsü olması.

Haberin Devamı

- Ayrıca sergiler açılacak. “Hafıza Sokağı” ve “Adalet Anıtı” oluşturulacak. Kurultay kapsamında her yönüyle bir ‘Adalet Kenti’ kuruluyor. Belgesel gösterimleri, tiyatro oyunları sahnelenecek.